Resor till A Coruña

I norra Spanien ligger A Coruña, en livlig hamnstad som blandar det förflutna med framtiden på ett briljant, sofistikerat sätt. Det är en stor distributionspunkt för jordbruksprodukter, framför allt tack vare dess läge vid en flodmynning, och områdets fokus på naturen och livet utomhus framträder i allt man kan se och uppleva under en resa hit. Om du är redo att ta på dig ett par bekväma skor bör du fylla vattenflaskan och bege dig ut på en spännande resa genom La Coruna!

Romerska Herkulestornet ligger i en vacker park

När du först ser Herkulestornet kanske du inte tänker på det som en historisk plats. Det ligger trots allt i en stor, öppen park som även erbjuder en golfbana. Här finns till och med en gammal muslimsk kyrkogård. Tornet är faktiskt en fyr som byggdes för 1900 år sedan, och det är den äldsta romerska fyren som fortfarande används idag. Tornet renoverades 1791, och en av områdets mer intressanta punkter är skulpturträdgården i parken. Trots att fyren är 1900 år gammal är den intressant nog fortfarande landets näst största fyr.

En av de vackra parker man kan besöka i A Coruña är Mount San Pedro, som är ett omvandlat militärområde. Här finns lekparker för barnen, trädgårdar att utforska, och ett kafé på plats om du känner för något att äta. Du får även en otrolig utsikt över staden och dess omgivningar, och det finns till och med en hiss längs promenaden så att även de med funktionsnedsättningar kan njuta av den vackra parken.

Stränderna i A Coruña är spektakulära!

Även om stränderna i A Coruña oftast inte är upptagna under vintermånaderna är Orzan och Riazor mycket populära under den varmare delen av året. De ligger mittemot hamnen i stadens centrala område, och erbjuder ofta lokala tillställningar som kan hjälpa dig smaka på den lokala kulturen. Den bästa tiden att besöka staden är i augusti, när Riazor anordnar pop- och rockfestivalen Noroeste som erbjuder gratis konserter under hela månaden. Här kan du även surfa!

Om du befinner dig i A Coruña under den magiska natten San Juan kommer du se något riktigt speciellt. Natten firas med ett stort fyrverkeri, och brasor anordnas på stranden under hela natten, ända fram till gryningen nästa dag. Du kan också besöka flera vetenskapsmuséer i staden, särskilt Casa de las Ciencias som erbjuder ett stort planetarium. Det finns också ett fint konstmuseum, ett museum för modern konst, och ett fantastiskt arkeologiskt museum att utforska.

Turistbyrå och -information

Kontaktinformation och information om nationella och lokala turistkontor

Spaniens turistbyrå

Spain Tourism Authority TURESPAÑA C/ Capitán Haya 41 C.P. 28020 Madrid EspañaTel: (91) 3433500WEBSITE FACEBOOK TWITTER YOUTUBE FLICKR PINTEREST INSTAGRAM

Turistinformation La Coruna

La Coruna Tourist information office Plaza de María Pita, 6 15001 A Coruña Tel: +34 981 923 093 Website

Närmaste flygplats / station?

Nedan kan du se vilka terminaler, stationer och flygplatser som är närmast staden om du vill använda kollektivtrafik och flygförbindelser.

A Coruña Airport

A Coruña Airport / ex Alvedro Airport Aeropuerto de La Coruña A Coruña Spain Airport website IATA: LCG ICAO: LECO ARRIVALS DEPARTURES Airport Information, Transfer, Hotel, City Guide, Tourist Information A Coruna Airport Arrivals powered by Airportia A Coruna Airport Departures powered by Airportia

Santiago de Compostela Airport

Santiago de Compostela Airport Aeropuerto de Santiago de Compostela Santander Spain Airport website IATA: SCQ ICAO: LEST ARRIVALS DEPARTURES Airport Information, Transfer, Hotel, City Guide, Tourist Information Santiago de Compostela Airport Arrivals powered by Airportia Santiago de Compostela Airport Departures powered by Airportia

Resotips

Hitta de bästa priser för hyrbilar

Hitta de bästa priser för hyrbilar

Om du använder andra transporter kan du i många fall med fördel hyra en bil på plats. Prova en sökning i multisökmotorn som jämför priser från alla större biluthyrningsföretag som Avis, Hertz, Europcar, Sixt och även ett brett utbud av lokala företag i en sökning.

Hyr motorcyklar och skotrar

Sök de bästa erbjudanden för motorcykeluthyrning

Sök efter möjlighet att hyra motorcyklar och skotrar.

Hyr cyklar och elcyklar

Hitta de bästa erbjudandena på cykeluthyrning

Sök möjligheter att hyra cyklar och elcyklar på de populäraste destinationerna.

Karta över staden

Valutakurser, Valutaomvandlare

EUR - Euromedlemsländer
USD
0,9075
GBP
1,1594
DKK
0,1338
SEK
0,0936
NOK
0,0994

Lokal väder

A Coruna
lätt regn
9.3 ° C
11.1 °
7 °
81 %
5.7kmh
75 %
ons
13 °
tor
13 °
fre
14 °
lör
14 °
sön
14 °

Spanien valuta, Euro

Pengar i Spanien (sedlar och mynt) Den lokale valuta er Euro. 1 Euro = 100 cent. Mynt i cirkulation: 1, 2, 5, 10, 20, 50 cent €1, €2 Sedlar i cirkulation: €5, €10, €20, €50, €100, €200, €500. European Central Bank

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här