Resor till Ålborg

Ålborg kallas ofta Nordens Paris och har funnits sedan 600-talet. Redan då var havets närvaro en viktig del av stadens atmosfär.

Tack vare sin unika position i Limfjorden blev staden tidigt en handelsort, som idag blandar moderna möjligheter med historiska monument. Samhället har industrialiserats under åren och är numera en arbetsklassort, men den har mycket att erbjuda.

Funderar du på att besöka Ålborg snart? Här kommer några idéer som kan hjälpa dig att komma igång med ditt besök.

Lindholmbergen är ett måste

Vikingarna var några av de första civilisationerna som etablerade sig i Ålborg, och redan på 400-talet handlade de i området. Vikingarna lämnade ofta runstenar efter sig som minnesmärken tillägnade familjemedlemmar eller vänner som fallit i strid, och om du går runt i Lindholmbergen kommer du att se flera sådana minnesstenar. Du kommer garanterat att få njuta av en fantastisk utsikt på samma gång!

Många historiska byggnader i trakten ger dig glimtar av Ålborgs förflutna. Ta dig till Jens Bangs hus så att du kan uppleva hur 1600-talet i Danmark kändes. Fyravåningshuset med sina vackra fönsterdekorationer och gavlar är dessutom hem till stadens äldsta apotek, som varit i drift i mer än trehundra år.

En av Danmarks mest berömda gator

Du kan riktigt känna hur livet pulserar genom staden när du går nerför Jomfru Ane Gade, eller Jungfru Annes Gata. Här kan du hitta något som stillar hungern både dag som natt, eftersom denna gata även är centrum för stadens nattliv. Barer, dansställen och nattklubbar är öppna i princip hela tiden nu när det inte längre förekommer några gängbråk.

Ålborgs torn ger dig onekligen både en vacker utsikt och en kulinär upplevelse utöver det vanliga, men det ska erkännas att plånboken får ta lite stryk. Byggt på 1930-talet och renoverat 2005 är tornet väl värt att besöka. För en liten avgift kan du se utsikten från en plattform som kan nås via både trappor och hiss, men missa inte en munsbit eller en en Irish coffee när du ändå är där.

Är du redo för vad Ålborg har att erbjuda? Staden har modern charm såväl som skönhet och historia. Låt dig inspireras! Du kanske till och med vill bli en bättre människa efteråt.

Turistbyrå och -information

Kontaktinformation och information om nationella och lokala turistkontor

Danmarks turistbyrå

Denmark Tourism Authority WEBSITE FACEBOOK TWITTER YOUTUBE FLICKR INSTAGRAM PINTEREST VIMEO

Närmaste flygplats / station?

Nedan kan du se vilka terminaler, stationer och flygplatser som är närmast staden om du vill använda kollektivtrafik och flygförbindelser.

Aalborg Airport

Aalborg Airport Aalborg lufthavn Aalborg Denmark Airport website IATA: AAL ICAO: EKYT ARRIVALS DEPARTURES Airport Information, Transfer, Hotel, City Guide, Tourist Information Aalborg Airport Arrivals powered by Airportia Aalborg Airport Departures powered by Airportia

Resotips

Hitta de bästa priser för hyrbilar

Hitta de bästa priser för hyrbilar

Om du använder andra transporter kan du i många fall med fördel hyra en bil på plats. Prova en sökning i multisökmotorn som jämför priser från alla större biluthyrningsföretag som Avis, Hertz, Europcar, Sixt och även ett brett utbud av lokala företag i en sökning.

Hyr motorcyklar och skotrar

Sök de bästa erbjudanden för motorcykeluthyrning

Sök efter möjlighet att hyra motorcyklar och skotrar.

Hyr cyklar och elcyklar

Hitta de bästa erbjudandena på cykeluthyrning

Sök möjligheter att hyra cyklar och elcyklar på de populäraste destinationerna.

Karta över staden

Valutakurser, Valutaomvandlare

DKK - Danska kronor
EUR
7,4597
GBP
8,3350
SEK
0,6991
NOK
0,7563
USD
6,7512

Lokal väder

Aalborg
klar himmel
17.9 ° C
19.4 °
14.4 °
90 %
2.2kmh
0 %
sön
12 °
mån
14 °
tis
15 °
ons
15 °
tor
15 °

Danmark valuta, Krone

Pengar i Danmark (sedlar och mynt) Den lokala valutan kallas Krone (DKK). 1 Krone = 100 Øre. Mynt i cirkulation: 50 øre 1, 2, 5, 10 and 20 Kroner Sedlar i cirkulation: 50, 100, 200, 500 and 1000 Kroner Danish National Bank

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här