Gå till: Om, Hotell, Transport, Sevärdheter, Stadskarta, Information, Väder, SoMe, Priser eller sök i världen - ange ord eller del av ett ord

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

#Aalborg

Danmark

#Denmark Resor till Danmark Om du letar efter ett äventyr som är lyxigt, avslappnat, och en av de mest fantastiska upplevelser du någonsin har haft, då är du redo att besöka Danmark. Några av världens mest beboeliga städer är här och...

Jämför priser för resor och boende

Bara ett klick - prova multisökmotorn för de billigaste resorna och vistelserna, sök motorn på mer än 700 olika webbplatser för att hitta de billigaste erbjudandena.

Sevärdheter i video

Få reseinspiration i video om destinationen

Resor till Ålborg

Ålborg kallas ofta Nordens Paris och har funnits sedan 600-talet. Redan då var havets närvaro en viktig del av stadens atmosfär. Tack vare sin unika position i Limfjorden blev staden tidigt en handelsort, som idag blandar moderna möjligheter med historiska monument. Samhället har industrialiserats under åren och är numera en arbetsklassort, men den har mycket att erbjuda. Funderar du på att besöka Ålborg snart? Här kommer några idéer som kan hjälpa dig att komma igång med ditt besök.

Lindholmbergen är ett måste

Vikingarna var några av de första civilisationerna som etablerade sig i Ålborg, och redan på 400-talet handlade de i området. Vikingarna lämnade ofta runstenar efter sig som minnesmärken tillägnade familjemedlemmar eller vänner som fallit i strid, och om du går runt i Lindholmbergen kommer du att se flera sådana minnesstenar. Du kommer garanterat att få njuta av en fantastisk utsikt på samma gång!

Många historiska byggnader i trakten ger dig glimtar av Ålborgs förflutna. Ta dig till Jens Bangs hus så att du kan uppleva hur 1600-talet i Danmark kändes. Fyravåningshuset med sina vackra fönsterdekorationer och gavlar är dessutom hem till stadens äldsta apotek, som varit i drift i mer än trehundra år.

En av Danmarks mest berömda gator

Du kan riktigt känna hur livet pulserar genom staden när du går nerför Jomfru Ane Gade, eller Jungfru Annes Gata. Här kan du hitta något som stillar hungern både dag som natt, eftersom denna gata även är centrum för stadens nattliv. Barer, dansställen och nattklubbar är öppna i princip hela tiden nu när det inte längre förekommer några gängbråk.

Ålborgs torn ger dig onekligen både en vacker utsikt och en kulinär upplevelse utöver det vanliga, men det ska erkännas att plånboken får ta lite stryk. Byggt på 1930-talet och renoverat 2005 är tornet väl värt att besöka. För en liten avgift kan du se utsikten från en plattform som kan nås via både trappor och hiss, men missa inte en munsbit eller en en Irish coffee när du ändå är där.

Är du redo för vad Ålborg har att erbjuda? Staden har modern charm såväl som skönhet och historia. Låt dig inspireras! Du kanske till och med vill bli en bättre människa efteråt.

 

 

Sevärdheter och turer

Få en lokal guide för en personlig stadstur eller bli inspirerad av vårt partnerprogram med attraktioner och stadsturer.

Se de många erbjudandena

Hitta boende

Hotell eller lägenhet? Vilka är de bästa hotellen? och var kan jag hitta de bästa erbjudandena? Hitta inspiration om var du kan bo i ett urval av de bästa och rekommenderade hotellen och lägenheterna. Hotellrecensioner uppdateras av TrustYou kundrecensioner.

Karta och avstånd

Kontrollera Google-kartan om du vill veta vart du ska gå och beräkna avstånd eller få vägbeskrivningar.

Lokal information

När du besöker staden, dra nytta av den lokala turistinformationen, där du kan få gratis och professionell hjälp med att planera vad du ska se och göra på semester. På turistbyrån kan du också få ett brett utbud av broschyrer och kartor över staden och regionen gratis.

Nästa avsnitt ger mer lokal information om staden.

Ålborg Tourist Information

Kjellerups Torv 5
niveau 13
9000 Aalborg

T: +45 99 31 75 00

www: Website Link

Danmarks turistbyrå

#Touristboard Denmark Tourism Authority Social media WEBSITE FACEBOOK TWITTER YOUTUBE FLICKR INSTAGRAM PINTEREST #Denmark #visitDenmark #iDenmark #touristinformation #touristoffice #touristboard

Närmaste terminaler till staden

Här kan du se vilka terminaler som är närmast din destination

Hyr din transport

Semester med "egen" transport är lätt att ordna och kan i många fall visa sig vara den billigaste lösningen.

Hyra en bil

Hitta de bästa priserna på biluthyrning med vår partnermotor som söker mellan både internationella och lokala biluthyrningstjänster, sök bland alla större uthyrningsföretag

Bra att veta

Nedan hittar du länkar till bra att veta när du är på semester.

Coronavirus & reserestriktioner Danmark

#Danmark #Covid19 Coronavirus status / statistik - Danmark Se statistik för landet i bekräftade och aktuella aktiva fall av Covid-19 / Coronavirus. Du kan också se statistik för dödsfall relaterade till viruset. Resebegränsningar för Danmark Situationen förändras snabbt, för bästa och mest tillförlitliga...

Danmark valuta, Krone

1 Krone = 100 Øre. 50 øre 1, 2, 5, 10, 20 Kroner50, 100, 200, 500, 1000 Kroner Danish National Bank #Denmark #krone #dkk #currency

Väder och prognos

Här kan du se det aktuella vädret och väderprognosen för de kommande dagarna.

Aalborg
mulet
-2.1 ° C
-2 °
-2.2 °
93 %
1.5kmh
90 %
sön
-2 °
mån
2 °
tis
1 °
ons
6 °
tor
7 °

+ Information

Nedan finns bonusinformation om destinationen och du kan se och betygsätta destinationen i avsnittet om besökarnas betyg

Länkar till sociala medier

Topp 10 populära hashtags på våra webbplatser:

#Resor #Flyg #Flygresor #Hotell #Travelblog #Guide #Hotelsok #Apartment #Tågresor #Flygsok

Mer populära hashtags är:

#Aalborg #iAalborg #VisitAalborg #Denmark #VisitDenmark #TouristInformation #Sights #BestSights #Sightseeing #Vacation

Besökares recensioner

Nedan kan du se recensioner och reaktioner från andra besökare om staden, och du kan själv betygsätta staden. Du är välkommen att lägga till intressanta platser eller bra eller dåliga upplevelser av ditt besök.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

AALBORG
Average rating:  
 0 reviews

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här