Resor till Århus

Århus är en av de största städerna i Danmark och det är även landets allra största hamn. Orten är först omnämnd i skrift under 900-talet och har sina rötter i diverse olika kulturer, inklusive vikingarna.

Det finns ett antal fornrika byggnader som erbjuder en fascinerande blick över staden och mest framstående av dessa är Århus Katedral som byggdes i nuvarande storlek i början på 1500-talet. Katedralen har det längsta kyrkorum som existerat sedan 1100-talet.

Men det finns dock mycket mer än en antik katedral att se i Århus, så låt oss ta på oss våra bekväma skor och börja våran upptäcksfärd!

Århus är Hem till ett av de Bästa Konstgallerierna

Om du älskar att strosa genom ett fantastiskt konstgalleri eller museum så kommer du att älska AroS i Århus. Galleriet innefattar en stor samling av 1800- och 1900-tals konst och här ligger fokus definitivt på lokala konstnärer. En del av konsten är väldigt modern och bilderna ganska fängslande. Många konstmuseum kan vara rätt så instängda och tråkiga, helt omedvetet, men så är definitivt inte fallet med AroS.

Nästa anhalt på din resa bör vara Moesgar. Detta är en mix av ett museum med öppet tak, en naturstig och ett museum som berättar regionens historia, allt i ett. Du hittar Moesgar ungefär 10 km från stadskärnan och det går inte att missa på grund av alla bokträd i området. Ta stigarna för att utforska sandstränderna och se till att kolla in utställningarna i Historiska Museet innan du avrundar din dag.

För att få en en unik inblick i vad Århus är för en typ av stad så kan du ta en upptäckarfärd längs floden som rinner rakt genom staden hjärta. Du kommer verkligen att få lära känna staden och får på samma gång vila din fötter som säkert är trötta efter att ha promenerat hela dagen. En rundtur kostar en liten summa, men denna avgift är väl värd de fototillfällen som blir tillgängliga.

Följ Mig till ett Underbart Kafe!

Det finns många härliga ställen att få i sig något gott att äta eller för att inta en god middag med någon du bryr dig om, men det allra bäst stället måste vara Globen Flakket. Detta ställe ligger precis vid floden och erbjuder en atmosfär som passar alla olika sorters hushåll. Både familjer, par, eller grupper välkomnas här och menyn är enkel och tillfredsställande. Ta dig en burgare, njut av en sallad eller slappna av på det sätt som bäst passar dig för stunden.

För att ta del av lite live musik så bör du planera en resa till Train. Här hålls konserter två gånger i veckan under säsong och under fredagar och lördagar fungerar stället dessutom som nattklubb under kvällarna. Det finns plats för upp till 1500 personer vilket innebär att stället drar till sig några av de främsta DJ namnen i området och några av de alla största namnen inom musikvärlden har spelat här.

Vad skulle Århus kunna erbjuda dig under ditt besök i staden? Följ denna resplan, skapa din egen, eller mixa ihop dem så att du göra det bästa av din tid här. Du kommer att upptäcka att denna gamla stad kan erbjuda dig en mycket modern miljö och atmosfär för din nästa semester.

Turistbyrå och -information

Kontaktinformation och information om nationella och lokala turistkontor

Danmarks turistbyrå

Denmark Tourism Authority WEBSITE FACEBOOK TWITTER YOUTUBE FLICKR INSTAGRAM PINTEREST VIMEO

Närmaste flygplats / station?

Nedan kan du se vilka terminaler, stationer och flygplatser som är närmast staden om du vill använda kollektivtrafik och flygförbindelser.

Aarhus Airport

Aarhus Airport Aarhus lufthavn Aarhus Denmark Airport website IATA: AAR ICAO: EKAH ARRIVALS DEPARTURES Airport Information, Transfer, Hotel, City Guide, Tourist Information Aarhus Airport Arrivals powered by Airportia Aarhus Airport Departures powered by Airportia

Resotips

Hitta de bästa priser för hyrbilar

Hitta de bästa priser för hyrbilar

Om du använder andra transporter kan du i många fall med fördel hyra en bil på plats. Prova en sökning i multisökmotorn som jämför priser från alla större biluthyrningsföretag som Avis, Hertz, Europcar, Sixt och även ett brett utbud av lokala företag i en sökning.

Hyr motorcyklar och skotrar

Sök de bästa erbjudanden för motorcykeluthyrning

Sök efter möjlighet att hyra motorcyklar och skotrar.

Hyr cyklar och elcyklar

Hitta de bästa erbjudandena på cykeluthyrning

Sök möjligheter att hyra cyklar och elcyklar på de populäraste destinationerna.

Karta över staden

Valutakurser, Valutaomvandlare

DKK - Danska kronor
EUR
7,4597
GBP
8,3350
SEK
0,6991
NOK
0,7563
USD
6,7512

Lokal väder

Aarhus
lätt regn
11.7 ° C
12.8 °
10.6 °
71 %
9.8kmh
68 %
tis
12 °
ons
14 °
tor
15 °
fre
16 °
lör
19 °

Danmark valuta, Krone

Pengar i Danmark (sedlar och mynt) Den lokala valutan kallas Krone (DKK). 1 Krone = 100 Øre. Mynt i cirkulation: 50 øre 1, 2, 5, 10 and 20 Kroner Sedlar i cirkulation: 50, 100, 200, 500 and 1000 Kroner Danish National Bank

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här