Resor till Adana

Adana, som ligger i södra Turkiet, är en av de mest agrikulturellt rika städerna i hela landet. Staden själv har haft många namn genom historien och det finns många myter och legender om grundandet av Adana. Vissa anser till och med att det är staden som kallades  för “Coa”, där kung Salomo köpte sina hästar, vilket är dokumenterat i Bibeln. Homer kallar staden för Adana i sitt stora arbete “Iliaden”, och  så är den känd idag. Eftersom staden är porten till en sådan stor, bördig slätt, har den varit i centrum av många krig.

Gamla Moskéer i Adana

Adana har alltid varit central i den arabiska kulturen, så även om mycket av staden är ganska modern, finns det många gamla moskéer ända från 16-talet. Se till att ta några bilder av minareten vid Ulu Cami där Seljuk- och Mamlukstilar konvergerar innan du fortsätter över till den spektakulära Sabanci Merkez Camii. Kontrollera att du är i rätt körfält, eftersom du vill inte försöka ta sig över sex körfält av trafik! Se till också att du planerar din tid där runt de dagliga utropen till bön, eftersom insidan inte kan besökas under bön.

Ta en promenad i Merkez Park

Anses som den centrala parken i Adana, efter att du har tagit en tur av moskén, skulle du vilja stanna och ta en promenad i den intilliggande parken. Det är en vacker grön plats där du har möjlighet att ta en stund för att svalka dig från det starka solskenet. Det finns flera underbara fontäner längs med kanten av parken, samt en vandringsled runt parken, om du så är benägen. Glöm inte barnen – det finns lekplatser i parken för dem också. Det är den perfekta platsen att ta med en säcklunch, sitta i gräset, och njuta av den blå himmeln.

Få en smak av historia vid det Arkeologiska museet

Att kunna se Medusas grav är tillräcklig lockelse för att ta sig tid att besöka museet, men det finns mycket mer att se och göra. Med artefakter som innehåller nästan alla olika epoker av historien som Adana har varit del av, kommer du att kunna se hettitiska statyer och ottomanska mynt på samma besök. Även om det är ett av de äldsta arkeologiska museerna, lyckas det ändå erbjuda en modern känsla när du går bland artefakterna. Det är det perfekta sättet att undvika Adanas värme!

Är du redo att besöka Adana?

Adana har århundraden av historia som möter dig så fort du kommer in i staden. Med ett gamla stan där du kan shoppa, fönstershoppa, och koppla av, många forntida städer som du kan besöka på en dagstur, och massor av bra restauranger att njuta av, kommer du få en komplett upplevelse av det autentiska Turkiet på ditt besök.

Turistbyrå och -information

Kontaktinformation och information om nationella och lokala turistkontor

Turkiets turistbyrå

Turkey Tourism Authority United States of America 5055 Wilshire Boulevard, Suite 850, CA 90036, Los Angeles, (+1 323 9378066) 821 United Nations Plaza, N.Y.10017, New York, (+1 212 6872194) Massachusetts Avenue 2525, DC 20008, Washington, (+1 202 6126800) WEBSITE FACEBOOK TWITTER YOUTUBE FLICKR

Närmaste flygplats / station?

Nedan kan du se vilka terminaler, stationer och flygplatser som är närmast staden om du vill använda kollektivtrafik och flygförbindelser.

Adana Şakirpaşa Airport

Adana Airport / Adana Şakirpaşa Airport Adana Havalimanı Adana Turkey Airport website IATA: ADA ICAO: LTAF ARRIVALS DEPARTURES Airport Information, Transfer, Hotel, City Guide, Tourist Information Adana Sakirpasa Airport Arrivals powered by Airportia Adana Sakirpasa Airport Departures powered by Airportia

Resotips

Hitta de bästa priser för hyrbilar

Hitta de bästa priser för hyrbilar

Om du använder andra transporter kan du i många fall med fördel hyra en bil på plats. Prova en sökning i multisökmotorn som jämför priser från alla större biluthyrningsföretag som Avis, Hertz, Europcar, Sixt och även ett brett utbud av lokala företag i en sökning.

Hyr motorcyklar och skotrar

Sök de bästa erbjudanden för motorcykeluthyrning

Sök efter möjlighet att hyra motorcyklar och skotrar.

Hyr cyklar och elcyklar

Hitta de bästa erbjudandena på cykeluthyrning

Sök möjligheter att hyra cyklar och elcyklar på de populäraste destinationerna.

Karta över staden

Valutakurser, Valutaomvandlare

TRY - Turkiska lira
EUR
6,3544
GBP
7,3671
DKK
0,8504
SEK
0,5945
NOK
0,6316

Lokal väder

Adana
klar himmel
22.9 ° C
24 °
21.1 °
23 %
2.6kmh
0 %
ons
18 °
tor
21 °
fre
20 °
lör
21 °
sön
21 °

Turkiet valuta, Lira

Pengar i Turkiet (sedlar och mynt) Den lokala valutan kallas Lira (TRY). 1 Lira = 100 kurus. Mynt i cirkulation: 1, 5, 10, 25, 50 kurus ₺1 Sedlar i cirkulation: ₺5, ₺10, ₺20, ₺50, ₺100, ₺200 Lira Turkish National Bank

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här