Resotips

Resor till Angola

Republiken Angola, som ligger i södra Afrika, ligger längs Atlantkusten och har otaliga portugisiska inflytelser genom hela dess kultur.

Varje etnisk grupp inom landet följer sina egna sätt och traditioner, men ett kombinerat arv från kolonialperioden har även vuxit i dominans.

Att besöka Angola betyder ofta att man avsätter tid till att utforska Luanda. Denna ö har tropiska stränder som är rena och väl underhållna. Marina sporter är tillgängliga och du ska inte missa Benfica-marknaden.

Vackra ökenstränder kan hittas i Baia Azul. Namibe erbjuder ekoturismmöjligheter med Mucubais-folket, liksom en möjlighet att utforska Arco-lagunen. Många av städerna erbjuder guidade turer för att se de viktigaste ställena medan de erbjuder glimtar och samverkan med lokalt etniskt inflytande.

Om du har tid ska du se till att ta dig till Kalandula-fallen. De är belägna i Malanje, längs Lucala-floden, och är mer än 100 m höga och de är 400 m tvärs över. Mätt i volym är de ett av de största vattenfallen på den Afrikanska kontinenten. Även om besöket sker under torrsäsongen, när fallen mest är inaktiva, är trippen värd mödan.

Det kan vara förenat med vissa utmaningar att resa i Angola med dess konflikthistoria. Speciellt utsedda HALO-zoner, till exempel, visar på minfält, så se upp för röda stenar eller liknande markeringar medan du reser. Att ha en kvalificerad guide kan vara mycket hjälpfullt och kommer att göra din vistelse mer angenäm. På det sättet kan du glädjas åt alla naturens under som Angola och Afrikas kust kan erbjuda.

Läs våra Angola reseguider

Reseguider med sevärdheter, restaurangtips och utflyktsförslag. Sök billigasta resor och hotell i smart sökmotor.

Fakta om Angola:

Väder och prognoser, klimatdata och nederbörd för populära semesterorter, helgdagar, valuta, kartor.

Landets huvudstad:

Stadsguide

Nedan kan du se vilka städer och intressanta platser du kan läsa mer om.