Resotips

Resor till Tunisien

Med en mix av nordafrikansk atmosfär och sofistikerat medelhavsliv, blir en resa till Tunisien en oförglömlig upplevelse. Här finns kilometerlånga vita sandstränder, fascinerande kultur och en imponerande historia. Mångfalden som Tunisien erbjuder innebär att tiden man är där alltid känns för kort.

Detta lockande land ligger mindre än 4 timmars flygresa från Sverige och är verkligen en annorlunda värld. Oavsett om ni vill koppla av vid stranden, dyka bland de färgglada korallreven eller bege er ut i öknen på en kamelsafari, kommer en resa till Tunisien bevaras länge i ert minne.

Hammamet kallas ibland Tunisiens Saint Tropez med sitt exklusiva utbud av lyxhotell – som gjort för er som söker all-inclusiveboende i Tunisien. Denna marina ort, precis i utkanten av Saharaöknen, ståtar med fantastiska stränder, glittrande hav och genuina marknader där ni kan, och bör, pruta på det ni köper. En resa till kan också tillbringas i Hammamet Yasmine där ni kan sitta i fridfulla tankar och se solnedgången över hamnen med sina spektakulära lyxjakter, eller vandra genom marknadsstånden vid medinan.

Port El Kantaoui är en charmig ändamålsenlig semesterort som i sin stil påminner om en traditionell tuniskisk by och stoltserar med vita sandstränder och en suverän 18-håls golfbana. Sousse har mycket att erbjuda om ni vill lära er mer om lokal kultur och historia under resa till Tunisien. Upplev fantastiska moskéer och fascinerande arkeologi, eller följ med på en kamelsafari från någon av de vackra stränderna.

Den gamla staden Monastir är en annan intressant plats att besöka under en resa till Tunisien. Både landets traditionella och moderna livsstil är uppenbara här, och staden är en av inspelningsplatserna för Indiana Jones-filmerna.Bara 7 km söderut längst kusten ligger den livliga hamnstaden Skanes som är ett populärt val för billiga resor till Tunisien med sina imponerande guldkupoler och långgrunda stränder.

Dykning i Tunisien Som om det inte räckte med skönheten i det vilda växt- och djurlivet och vid stränderna, finns i Tunisien också fantastiska korallrev under vattenytan som man inte bör missa. Här finns en utmärkt miljö för dykare i alla åldrar och på alla nivåer. Dykcenter där man har möjlighet att förbättra sin teknik finns i Hammamet, Djerba, Hergla och Monastir.

Ökenvandring Om man vill få ut det mesta av Saharas ökenlandskap kan man delta i en ökenvandring. Man kan färdas på häst- eller kamelryggen i en riktning man själv väljer, förbi sevärdheter i området på en annorlunda tur. Om man är sugen på något mer av en adrenalinkick kan man hyra en jeep och istället skumpa fram över de dammiga sanddynerna.

Vattensporter i Tunisien Vid den tunisiska kusten är säsongen för segling lång tack vare de milda men ihållande vindarna. Kusten erbjuder också goda förutsättningar för att utöva andra sporter som vindsurfing, trampbåt och vattenskidor. I Hammamet och Sousse finns ett särskilt bra utbud av faciliteter som gör att man kan syssla med vattensporter, men var man än befinner sig längs den tunisiska kusten är man alltid i närheten av ett vattensportcenter.

Golfsemester i Tunisien Hammamet är en golfares paradis Här finns Citrus Gold Course som erbjuder en bana med 18 hål och en med 9 för alla nivåer, samt en butik och en restaurang så att alla hålls sysselsatta. För en ännu större bana kan man bege sig till Kantaoui, här finns en golfbana med 36 hål.

Läs våra Tunisien reseguider

Reseguider med sevärdheter, restaurangtips och utflyktsförslag. Sök billigasta resor och hotell i smart sökmotor.

Fakta om Tunisien:

Väder och prognoser, klimatdata och nederbörd för populära semesterorter, helgdagar, valuta, kartor.

Landets huvudstad:

Tunis

Resor till Tunis Tunis har ett perfekt läge, som ligger längs en djup klyfta precis vid Medelhavet. Många människor lockas automatiskt till medinan i Tunis, som kan hittas i centrum av staden. Den är fylld med intensiva aromer, en storslagen marknad, täta gränder som har täckt passager beströdda här och där, och massor av varor att välja på medan du njuter av livet i staden. Gå igenom Sea Gate, eller Bab el Bahr, och du...

Stadsguide

Nedan kan du se vilka städer och intressanta platser du kan läsa mer om.

Djerba

Resor till Djerba Djerba ligger utanför Tunisiens kust i Gabesbukten och är den allra största ön i Nordafrika. Det är en mycket vacker ö med gott om fertil jordbruksmark men det är inte det som är den främsta anledningen till att folk besöker Djerba. Solnedgångarna som går att se från denna ö är mer än spektakulära och stränderna är vanligtvis tysta, varma och avslappnande. Science fiction fans kommer antagligen att känna igen igen några av...

Enfidha

Resor till Enfidha Denna lilla stad i Västra Tunisien anses ofta bara vara en språngbräda under en resa genom hela landet, men det borde inte vara på det viset. Staden ligger precis vid kusten längs Hammamet gulfen och erbjuder besökare en riktigt unik upplevelse som bjuder på ett genuint intryck av det Tunisiska livet. Om du stannar i staden och är hungrig så bör ditt första besök vara Barco restaurang. Med fokus på lyxig mat...

Monastir

Resor till Monastir Beläget på den centrala kusten har Monastir under lång tid varit en av Tunisiens främsta fiskehamnar. Idag är staden också en av landets största turistorter. Staden grundades på ruinerna av en gammal romersk stad och dess primära funktion är en mycket välbevarad Ribat som användes för att söka efter attacker från den bysantinska flottan förr i tiden. Om du har sett Monty Python kommer du att känna igen platsen eftersom den är...

Tozeur

Resor till Tozeur Denna tunisiska stad, som ligger i den sydvästra delen av landet, var ursprungligen en oas. Tozeur har bokstavligen hundratusentals palmer och denna plats har varit mycket viktigt genom historien, särskilt före uppfinningen av bilen. Karavaner stannade i Tozeur för sin resa genom Sahara och även under romartiden var det en av de viktigaste utposterna i hela regionen. Ett av de första stoppen som folk gör när de besöker Tozeur är den gamla...

Tunis

Resor till Tunis Tunis har ett perfekt läge, som ligger längs en djup klyfta precis vid Medelhavet. Många människor lockas automatiskt till medinan i Tunis, som kan hittas i centrum av staden. Den är fylld med intensiva aromer, en storslagen marknad, täta gränder som har täckt passager beströdda här och där, och massor av varor att välja på medan du njuter av livet i staden. Gå igenom Sea Gate, eller Bab el Bahr, och du...