Resotips

Resor till Burundi

Den lilla afrikanska nationen Burundi ligger centralt på kontinenten och gränsar till Rwanda och Tanzania i området med Afrikas stora sjöar.

Kulturen kretsar runt lokala traditioner, med lite influenser från grannarna, det ger en autentisk semesterupplevelse. Leta reda på impeke och kolla på lite fotboll eller lyssna på trummorna på en lokal festival eller annan tillställning.

Trummor är en viktig del av kulturarvet i Burundi. Dans är också ofta en del av framträdanden, och det blir ofta en del av familjeträffar, firanden, och till och med en del officiella ceremonier. Om du har chansen, se till att inte missa ett framträdande av de Burundis kungliga trumslagare.

Många häftiga nationalparker och naturreservat finns att utforska i Burundi. Vid kibira National Park till exempel så finns det ungefär 40 000 hektar bevarat skogsområde där flera olika arter av apor lever. Varma källor går att hitta runt stigarna i parker och skogsvakterna kan ibland hjälpa dig att hitta unika och spännande lokala djur.

Sjön Cohoha ligger i landets norra del. Den må vara liten, men den ger besökare möjligheten att njuta av en lokal strand. Semesterklubbar och lokala hotell kan man hitta lite här och där, framförallt vid landets andra sjöar. Där kan man också förvänta sig en varm och avslappnande semester med de mesta man kan tänkas behöva.

Burundi är den perfekta destinationen för de som uppskattar ett gott äventyr. Se till att det blir nästa ställe du besöker så kan du planera en resa du aldrig kommer glömma.

Läs våra Burundi reseguider

Reseguider med sevärdheter, restaurangtips och utflyktsförslag. Sök billigasta resor och hotell i smart sökmotor.

Fakta om Burundi:

Väder och prognoser, klimatdata och nederbörd för populära semesterorter, helgdagar, valuta, kartor.

Landets huvudstad:

Stadsguide

Nedan kan du se vilka städer och intressanta platser du kan läsa mer om.