Resotips

Resor till Zimbabwe

Zimbabwe är en unikt land med en väldig mångfald i sin kultur. Det finns 16 officiella språk erkända i landet, dussintals etniska stammar som alla har sina egna traditioner och kulturer, tillsammans med koloniala influenser från tidigare. Landet blev självständigt 1980.

Zimbabwes populäraste resmål är Victoriafallen. Det finns i landets västra hörn och det finns många aktiviteter och restauranger man kan njuta av där. Det finns även camping och övernattningsmöjligheter, dock lite begränsad mängd.

En destination som många inte direkt tänker på är ”Stora Zimbabwe”. Det är ruinerna av en antik stad som byggdes helt av sten. Komplexet täcker en yta på omkring 7.22 kvadratkilometer och stenläggningstekniken har gjort att byggnader har stått under mer än 7 århundraden. Se till att du går omkring ordentligt eller ta hjälp av en guide.

Karibasjön är en annan fantastisk plats som besökare i Zimbabwe borde avnjuta. Det är en av världens största mänskligt anordnade sjöar och är en mycket bra plats för fiske och vattensport. En bra semesteridé är att ta en flerdagstur runt sjön i en husbåt, vilket kan genomföras på det vis att man lägger till under natten.

Eller besök grottorna i Chinhoyi, vilka är en del av ett naturreservat. De här grottorna är välkända för hur bra dykning man kan göra här med djup ner till 120m. Hela området har inte utforskats ännu och du behöver ta med din egen utrustning. För de som har den rätta expertisen är det en spektakulär upplevelse.

Zimbabwe har mycket fascinerande att dela med sig av till de som besöker. Planera din semester hit och ta del av det som landet kan erbjuda.

Läs våra Zimbabwe reseguider

Reseguider med sevärdheter, restaurangtips och utflyktsförslag. Sök billigasta resor och hotell i smart sökmotor.

Fakta om Zimbabwe:

Väder och prognoser, klimatdata och nederbörd för populära semesterorter, helgdagar, valuta, kartor.

Landets huvudstad:

Stadsguide

Nedan kan du se vilka städer och intressanta platser du kan läsa mer om.