Resotips

Resor till Botswana

Republiken Botswana finner man i södra Afrika, en nation helt omgiven av land. Stora delar av landet utgörs av Kalahariöknen, men det har inte stoppat landet från att vara ett av de med snabbast växande ekonomi.

Det som har gjort Botswana till en så populär turistdestination är den fantastiska tillgången till det rika djurlivet. Man kan åka på safari året runt här. Chobe National Park, Central Kalahari Game Reserve och Moremi National Park har alla stora hjordar med djur att kolla på. Åk till Khama Rhino Sanctury med, mellan Maun och Gaborone, där kan du åka ut med parkvakter och följa de svårfångade Noshörningarna.

Ungefär 20% av Botswana är på något vis skyddade parker. Det ger dig en chans att se lejon, geparder, antiloper, elefanter och till och med vilda hundar i sina naturliga habitat. Hundratals fågelarter kan man också skåda i de olika parkerna. Ett av de bästa sätten att uppleva Botswana på är att boka sig en stuga och betala en privat chaufför, så att man kan komma och gå på ett vis som passar en själv.

Ekoturism är också en del av upplevelsen. Besök lokala byar, stanna för natten och fördjupa dig i traditionerna och kulturerna som gör Botswana till en så färgrik plats att besöka. Köp hemvävda prydnader att ha som souvenirer och glöm inte att besöka Tsodilo Hills för att kolla på en samling hällmålningar.

Botswana är lätt tillgängligt för de flesta turister och har fantastiska vidder att skåda över hela landet. Kon hit för att se på något av det bästa som finns i Afrika.

Läs våra Botswana reseguider

Reseguider med sevärdheter, restaurangtips och utflyktsförslag. Sök billigasta resor och hotell i smart sökmotor.

Fakta om Botswana:

Väder och prognoser, klimatdata och nederbörd för populära semesterorter, helgdagar, valuta, kartor.

Landets huvudstad:

Stadsguide

Nedan kan du se vilka städer och intressanta platser du kan läsa mer om.