Resotips

Resor till Ascension

Ascension är en isolerad ö mittemellan Sydamerika och Afrika, den är döpt efter dagen då den upptäcktes. Den har fungerat som en marin station, en kolningsstation och i dagsläget har den en av fyra markantenner som hjälper till med GPS.

Innan 2002 var ett besök på Ascension en nästan okänd möjlighet. Det var inte bara det att ön ligger svårtillgängligt, utan även att besökare behövde en fadder. Sedan dess har ett hotell och några gäststugor öppnat, men alla besökare måste skaffa ett inresetillstånd medan de planerar resan.

Golf på Ascension är rätt så unikt. Istället för grönt gräs har banorna brunt underlag. Gjort av komprimerad lava, dieselolja jämnar ut landningsområdet för bollen. Stora stenar omringar ”fairwayen”. Det är helt klart en av de mest unika golfupplevelser i världen.

Det som verkligen lockar folk till Ascension är de otroliga stränderna med oförutsägbart tidvatten. Att simma i English Bay och Comfortless Cove är möjlig, om man är försiktig. Om du föredrar att ha lite mer strandutsikt, så leder den vita sanden vid English Bay till makalösa vyer där himlen möten havet. Vädret är varmt, nästan alltid soligt, och det gör att vattnet är varmt när man doppar tårna.

Snorkling och sportfiske är utomordentligt när tidvattnet och vädret samarbetar.

Allt som allt så är det lätt att förstå varför denna okända pärla till ö kan förse en så avslappnande semester i tropiskt klimat. Ta dig hit för att uppleva livet på ett sätt som aldrig förr.

Läs våra Ascension reseguider

Reseguider med sevärdheter, restaurangtips och utflyktsförslag. Sök billigasta resor och hotell i smart sökmotor.

Fakta om Ascension:

Väder och prognoser, klimatdata och nederbörd för populära semesterorter, helgdagar, valuta, kartor.

Landets huvudstad:

Stadsguide

Nedan kan du se vilka städer och intressanta platser du kan läsa mer om.