Resotips

Resor till Kap Verde

Tills helt nyligen var detta en relativt hemlig destination, resor till Kap Verde-öarna är idealiska för dem som vill utforska ett varmt resmål året runt med ändlösa vita sandstränder, klart azurblå vatten och ett fantastiskt landskap.

Omkring 50 mil utanför Afrikas västkust ligger de nio underbara Kap Verde-öarna. Den norra delen är känd som Barlavento och omfattar öarna Boa Vista, Sal, Sao Vicente, Santo Antao och Sao Nicolau, södra delen eller Solavento består av öarna Santiago, Maio, Brava och Fogo.

En resa till Kap Verde bjuder på en salig blandning med ett livligt uteliv, rik kultur, lugna stränder och fantastiska landskap – det är Kap Verde. Du upptäcker mest utav öarnas sevärdheter om du tar gör det till fots, det finns gott om färjor mellan öarna som underlättar din förflyttning.

Njut av den kulturella sammansmältningen av Portugal och Afrika på en Kap Verde semester med dess lokala danser och musik, utsökta mat och omväxlande natur.

Ø-rundresa: Ta en tidig morgonresa till Kap Verde’s Mount Fogo (Pica de Fogo), promenera genom dalen i Santo Antao, bege dig till ön Sal Island, promenera genom dalen i Santo Antao, bege dig till ön Sal Island för en av världens främsta vindsurfingsupplevelser, eller prova på ridning på Sao Nicolau.

Det officiella språket här är portugisiska – när du reser runt öarna kommer du kunna njuta av rik och varierad kultur med inslag från Brasilien och Portugal.

Sal och Boa Vista består av fantastiska vita sandstränder, som t.ex. Santa Maria på ön Sal, som är perfekta för att koppla av och njuta av dess sevärdheter. Ön Sal är en bra plats för dem som vill vindsurfa eller prova andra vattensporter – de många aktiviteterna gör det till ett bra val för familjer som söker en lugn men samtidigt rolig semester.

Både afrikansk och Kap Verdes ”Morona” blandas in i musiken under de livliga utekvällarna. Upplev de lokala barerna, restaurangerna och caféerna och njut av en kulturrik kväll.

Vulkanen i Fogo Island är en av höjdpunkterna av en semester på Kap Verde. Se den fantastiska arkitekturen på ön Maio som har brittiska inslag.

Läs våra Kap Verde reseguider

Reseguider med sevärdheter, restaurangtips och utflyktsförslag. Sök billigasta resor och hotell i smart sökmotor.

Fakta om Kap Verde:

Väder och prognoser, klimatdata och nederbörd för populära semesterorter, helgdagar, valuta, kartor.

Landets huvudstad:

Stadsguide

Nedan kan du se vilka städer och intressanta platser du kan läsa mer om.