Resotips

Resor till Togo

Togo eller Republiken Togo är en liten nation som en gång i tiden varit föremål för många handelsresor. Under slaveriets tid betecknades regionen som “slavkusten”. Tyskland utsåg regionen till Togoland 1884. Myndigheten överfördes till Frankrike efter 1918 och landet blev självständigt 1960.

Även om det finns några politiska frågor kring Togo, tycker många att det är en av de trevligaste destinationerna i västra Afrika. Det finns vita sandstränder att njuta av, välmärkta stigar att vägleda dig och vackra berg som bjuder in dig till en fantastisk vandringsexpedition.

En av de bästa destinationerna i Togo är en av de svåraste att nå. Koutammakou utsågs till ett världsarv 2004 och har traditionella lerhus, som kallas Takienta, som fortfarande är bebodda. Denna typ av byggnad är den nationella symbolen för Togo.

Det finns ett antal parker tillgängliga i Togo och vissa erbjuder safariupplevelser. Du kommer att upptäcka att Kpalime, med dess många kaffeplantager, har ett stor antal utomhusaktiviteter som bland annat inkluderar många vandringsleder. Man kan aldrig gå fel med en vistelse på Togosjön eller en resa längs kusten, men det rekommenderas att hålla sig borta från offentliga stränder.

Sportevenemang är den primära formen av underhållning i Togo. Fotboll spelas de flesta helger. Flera klubbar är också öppna på natten. Med lite planering, en lokal guide och en gnutta sunt förnuft kan Togo vara ett underbart resmål att utforska.

Läs våra Togo reseguider

Reseguider med sevärdheter, restaurangtips och utflyktsförslag. Sök billigasta resor och hotell i smart sökmotor.

Fakta om Togo:

Väder och prognoser, klimatdata och nederbörd för populära semesterorter, helgdagar, valuta, kartor.

Landets huvudstad:

Stadsguide

Nedan kan du se vilka städer och intressanta platser du kan läsa mer om.