Resor till Agadir

Belägen längs kusten i centrala Marocko, Agadir är en av de få städer i världen idag där de flesta av lokalbefolkningen fortfarande talar berbiska som sitt primära språk. Den ligger vid foten av Atlasbergen, precis vid Atlantkusten, och vyerna som du får från stränderna här är verkligen spektakulära!

För många besökare, är den första plats de besöker Casbah, för att få en fantastisk utsikt över staden och bukten. När du väl har struckit detta från din lista, vad kan du mer se och göra under din kommande semester till Agadir? Låt oss ta en titt!

Varför inte få ett unikt perspektiv av staden?

Att få en smak av vilken stad som helst bäddar för en rolig dag av utforskning, och i Agadir det finns inget bättre sätt att göra detta än genom att ta det lilla tåget. Det passerar vid de flesta av de främsta hotellen där du förmodligen kommer bo när du besöker denna stad, och det tar ungefär en timme att genomföra hela turen. Det är ett bra sätt att bestämma vad du vill se under din tid i Agadir och vad du skulle vilja skjuta upp till en annan dag. Det körs bara under dagen, så du bör planera därefter.

En av de bästa stoppen på turen där du kommer vilja gå ut och utforska är Kungens sommarpalats. Det är nästan den enda platsen där du får en chans att uppleva de gamla traditionerna i Marocko under ditt besök i denna stad, eftersom den var nästan helt förstörd av en jordbävning för omkring 50 år sedan.

Många folk besöker Taghazout på deras besök i Agadir

På grund av livet och rörelsen i det moderna stadslivet i Agadir, migrerar många människor till den lilla fiskebyn som ligger strax norr från staden. Den kallades för Taghazout, stränderna är lite mer robusta, men det finns färre marknader och säljare att brottas med, vilket gör upplevelsen lite mer fredlig. Om du gör resan hit, bör du tänka på att Taghazout är en torr stad där ingen alkohol finns att köpa, men om du har med din egen är det inte helt olagligt.

Stränderna där är också en av de bästa platserna för att surfa. Var som helst längs den marockanska kusten, för att vara ärlig, kommer det att vara en bra surfupplevelse eftersom de högra vågbrotten är både långa och konsekventa. De bästa är lite längre norr om Taghazout och om du fånga en bra våg, kan du faktiskt rida den i över 2 mil innan behöva simma ut för att fånga en annan. September till april är den bästa tiden för att fånga en bra, lång våg.

Är du redo att besöka Agadir för att se detta vackra område för dig själv? Med massor av stränder och en modern stad att utforska och njuta av, finns det mycket att se och göra upp och ner längs kusten. Planera ditt besök idag med dessa väsentligheter och du är säker på att ha en underbar semester!

Turistbyrå och -information

Kontaktinformation och information om nationella och lokala turistkontor

Marockos turistbyrå

Morocco Tourism Authority WEBSITE FACEBOOK TWITTER YOUTUBE FLICKR INSTAGRAM PINTEREST VIMEO

Turistinformation Agadir

Agadir Tourist Information Office bd Mohammed V, imm. Igunouane Agadir Tel.: 05 28 84 63 77 Website

Närmaste flygplats / station?

Nedan kan du se vilka terminaler, stationer och flygplatser som är närmast staden om du vill använda kollektivtrafik och flygförbindelser.

Agadir, Al Massira Airport

Agadir – Al Massira Airport مطار المسيرة‎‎ Agadir Morocco Airport website IATA: AGA ICAO: GMAD ARRIVALS DEPARTURES Airport Information, Transfer, Hotel, City Guide, Tourist Information Agadir Al Massira Airport Arrivals powered by Airportia Agadir Al Massira Airport Departures powered by Airportia

Resotips

Hitta de bästa priser för hyrbilar

Hitta de bästa priser för hyrbilar

Om du använder andra transporter kan du i många fall med fördel hyra en bil på plats. Prova en sökning i multisökmotorn som jämför priser från alla större biluthyrningsföretag som Avis, Hertz, Europcar, Sixt och även ett brett utbud av lokala företag i en sökning.

Hyr motorcyklar och skotrar

Sök de bästa erbjudanden för motorcykeluthyrning

Sök efter möjlighet att hyra motorcyklar och skotrar.

Hyr cyklar och elcyklar

Hitta de bästa erbjudandena på cykeluthyrning

Sök möjligheter att hyra cyklar och elcyklar på de populäraste destinationerna.

Karta över staden

Lokal väder

Santa Cruz
klar himmel
18 ° C
18 °
18 °
88 %
5.7kmh
0 %
mån
20 °
tis
23 °
ons
22 °
tor
16 °
fre
17 °

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här