Resor till Aix-en-Provence

Aix-en-Provence, eller bara Aix, ligger nära Marseille och är bara ett stenkast från Medelhavet. Det är känd för en strid som hände där under romartiden då de kvinnor som var tillfångatagna av romarna begick självmord för att inte bli fångar. I romersk historia, ansågs händelserna vid källorna i Aix som mycket heroiska. Dagens Aix är idag mer känt för de många fontäner som finns inom staden. Planerar du ett besök i Aix-en-Provence snart? Här är några attraktioner som vi rekommenderar när du besöker denna vackra pärla i södra Frankrike!

Om du är i Aix, varför inte se fontänerna?

Aix är känt som “staden av tusen fontäner,” om du tar sig tid att utforska några av dem kan det bli mycket roligt. Ta en bit mat eller dricka på det lokala caféet och promenera sedan genom  Aix gatorn så att du får den gamla världen atmosfär från denna stad. Du hittar tre fontäner av anmärkningsvärt intresse under din promenad  när du går till till Cours Mirabeau, men se till att du tar lite tid att besöka Fontaine des Quatre Dauphins under ditt besök – det är ett 1600-talsmästerverk.

När du är nere på Cours Mirabeau, kommer du att märka massor av små ställen att njuta av något underbart. Om du är hungrig, rekommenderar vi starkt Les Deux Garçons för en måltid under de gröna trädkronorna. Du får en vidsträckt utsikt över gatan själv, men låt dig inte luras av den långsamma takten av livet här. Det är en uteservering, vilket innebär att du borde hålla dina saker nära.

För arkitektoniska mästerverk, gå till Hôtel de Ville

För en ännu bättre upplevelse i Aix, kan du tänka dig att stanna på Hôtel de Ville för din resa för att njuta av de många gobelänger och klassiska 1600-tals arkitektoniska styling som detta mästerverk har att erbjuda. Klocktornet som sträcker sig upp mot himlen bredvid  hotellet byggdes först 1510 och du får också njuta av ornamenten av Corn Exchange, som var aktiv under 1700-talet.

Det roliga slutar dock inte där, då de välkända varma källorna som gav Aix-en-Provence sitt namn är också i närheten. Spa nära källorna byggdes 1705 nära ruinerna av de antika romerska baden i Sexitus och vattnet här innehåller en hög nivå av kalk och kolsyra. Sedan, i slutet av en avkopplande dag, kan du gå till Aix-katedralen, eller Heliga Frälsaren Katedralen, för att njuta av det stora utbudet av gobelänger. Katedralen är ganska unik med många arkitektoniska stilar som blandas inne i byggnaden, från  400-talet.

Planerar du ett besök i Aix-en-Provence i framtiden? Det är en blandning av traditionell charm och modern enkelhet som gör den till en perfekt plats att njuta av lite tid borta från resten av världen. Planera inte bara ett snabbt besök, för om du gör det kommer du att missa skönheten i denna plats som så många har kallat hem.

Turistbyrå och -information

Kontaktinformation och information om nationella och lokala turistkontor

Frankrikes turistbyrå

France Tourism Authority WEBSITE FACEBOOK TWITTER YOUTUBE FLICKR INSTAGRAM PINTEREST VIMEO

Touristinformation Aix-en-Provence

Touristinformation Aix-en-Provence Les Allées Provençales 300 ave Giuseppe Verdi Tel: 04-42-16-11-61 www.aixenprovencetourism.com

Närmaste flygplats / station?

Nedan kan du se vilka terminaler, stationer och flygplatser som är närmast staden om du vill använda kollektivtrafik och flygförbindelser.

Marseille Provence Airport

Marseille Provence Airport Aéroport de Marseille Provence Marseille France Airport website IATA: MRS ICAO: LFML ARRIVALS DEPARTURES Airport Information, Transfer, Hotel, City Guide, Tourist Information Marseille Provence Airport Arrivals powered by Airportia Marseille Provence Airport Departures powered by Airportia

Resotips

Hitta de bästa priser för hyrbilar

Hitta de bästa priser för hyrbilar

Om du använder andra transporter kan du i många fall med fördel hyra en bil på plats. Prova en sökning i multisökmotorn som jämför priser från alla större biluthyrningsföretag som Avis, Hertz, Europcar, Sixt och även ett brett utbud av lokala företag i en sökning.

Hyr motorcyklar och skotrar

Sök de bästa erbjudanden för motorcykeluthyrning

Sök efter möjlighet att hyra motorcyklar och skotrar.

Hyr cyklar och elcyklar

Hitta de bästa erbjudandena på cykeluthyrning

Sök möjligheter att hyra cyklar och elcyklar på de populäraste destinationerna.

Karta över staden

Valutakurser, Valutaomvandlare

EUR - Euromedlemsländer
USD
0,9075
GBP
1,1594
DKK
0,1338
SEK
0,0936
NOK
0,0994

Lokal väder

Aix-en-Provence
klar himmel
7.6 ° C
11.1 °
4.4 °
81 %
0.5kmh
0 %
sön
11 °
mån
10 °
tis
9 °
ons
11 °
tor
12 °

Frankrike valuta, Euro

Pengar i Frankrike (sedlar och mynt) Den lokale valuta er Euro. 1 Euro = 100 cent. Mynt i cirkulation: 1, 2, 5, 10, 20, 50 cent €1, €2 Sedlar i cirkulation: €5, €10, €20, €50, €100, €200, €500. European Central Bank

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här