Resor till Ajaccio

Som den största bosättningen på Korsika, Ajaccio har några fördelar som de andra städerna på ön i Medelhavet inte kan erbjuda. Det börjar med marknaden, där färska lokala råvaror bjuds ut till försäljning. Ajaccio är också Napoleons födelseplats, så det är lätt att räkna ut att det ska finnas flera monument tillägnade honom i hela staden. Det kejserliga kapellet inrymmer även Napoleons föräldrar och syskons gravar, medan katedralen Santa Maria Assunta kommer ihåg honom eftersom det är där han döptes.

Men du behöver inte vara ett stort fan av Napoleon för att att njuta av allt som Ajaccio har att erbjuda. Om du planerar ett besök till Korsika och vill stanna i Ajaccio, här är några alternativ för dig att överväga.

Feshmuseet har ett antal mästerverk

När det kommer till konst på Korsika, finns det inget bättre än Feschmuseet i Ajaccio. Du kommer inte undan från Napoleonsambandet med ett besök här eftersom det grundades av hans farbror, kardinalen Joseph Fesch. Det finns flera italienska renässansmålningar i museet, och priset för inträde är väl värt det.

För att ta en titt på Korsikas historia, rekommenderar vi att göra ett stopp i Banderamuseet som överblickar de influenser från Medelhavet som finns på ön. För de som älskar litteraturfynd, har det kommunala biblioteket på ön ett antal böcker som trycktes på 1400- och 1500-talen. Och sedan, naturligtvis, vid ett besök i Ajaccio tar man sig vanligtvis tid för ett stopp på Bonapartehuset innan man beger sig ut för att utforska öns genuesiska rötter.

De genuesiska tornen ger underbara vyer

Det finns tre genuesiska torn att hitta när du tar en tur ut till Korsika. Även om tornen själva troligen inte skulle anses imponerande av den genomsnittliga besökaren, är dessa historiska monument i Frankrike stationerade på ett sådant sätt att de skulle kunna förstärka öns  defensiva omkrets när den var lojal mot Genua. Det innebär att utsikten över havet från dessa tornplatser är helt fantastisk när som helst på dygnet. Det enklaste tornet att komma åt är Torra di en Parata.

För en mer traditionell god tid, har Ajaccio också två marinor som låter dig koppla av vid vattnet eller ta en kort vandring, om du föredrar det. Det finns också ett kasino att njuta av i samhället, och centrum är fyllt med klubbar, barer, och biografer om du letar efter något att fylla tiden med  på kvällen.

Ajaccio är ett härligt samhälle som drar nytta av en verkligen extraordinär plats på Korsika. Vilket tid som helst på året är bra för att besöka, det finns dock fler utlänningar här vintertid. Om du planerar ett besök till Korsika inom en snar framtid, då ska du lägga till dessa idéer i din resplan, och det är säkert att du ska ha en fantastisk tid!

Turistbyrå och -information

Kontaktinformation och information om nationella och lokala turistkontor

Frankrikes turistbyrå

France Tourism Authority WEBSITE FACEBOOK TWITTER YOUTUBE FLICKR INSTAGRAM PINTEREST VIMEO

Touristinformation Ajaccio

Office du Tourisme Ajaccio 3 Boulevard du Roi Jérôme 20181 Ajaccio Tel 33 4 95 51 53 03 Website

Närmaste flygplats / station?

Nedan kan du se vilka terminaler, stationer och flygplatser som är närmast staden om du vill använda kollektivtrafik och flygförbindelser.

Ajaccio Napoleon Bonaparte Airport

Ajaccio Napoleon Bonaparte Airport Aéroport d’Ajaccio-Napoléon-Bonaparte / ex Campo dell’Oro Airport Ajaccio France Airport website IATA: AJA ICAO: LFKJ ARRIVALS DEPARTURES Airport Information, Transfer, Hotel, City Guide, Tourist Information Ajaccio Napoleon Bonaparte Airport Arrivals powered by Airportia Ajaccio Napoleon Bonaparte Airport Departures powered by Airportia

Resotips

Hitta de bästa priser för hyrbilar

Hitta de bästa priser för hyrbilar

Om du använder andra transporter kan du i många fall med fördel hyra en bil på plats. Prova en sökning i multisökmotorn som jämför priser från alla större biluthyrningsföretag som Avis, Hertz, Europcar, Sixt och även ett brett utbud av lokala företag i en sökning.

Hyr motorcyklar och skotrar

Sök de bästa erbjudanden för motorcykeluthyrning

Sök efter möjlighet att hyra motorcyklar och skotrar.

Hyr cyklar och elcyklar

Hitta de bästa erbjudandena på cykeluthyrning

Sök möjligheter att hyra cyklar och elcyklar på de populäraste destinationerna.

Karta över staden

Valutakurser, Valutaomvandlare

EUR - Euromedlemsländer
USD
0,9075
GBP
1,1594
SEK
0,0936
NOK
0,0994
DKK
0,1338

Lokal väder

Ajaccio
lätt duggregn
11.3 ° C
12 °
11 °
93 %
2.1kmh
100 %
fre
15 °
lör
14 °
sön
14 °
mån
15 °
tis
14 °

Frankrike valuta, Euro

Pengar i Frankrike (sedlar och mynt) Den lokale valuta er Euro. 1 Euro = 100 cent. Mynt i cirkulation: 1, 2, 5, 10, 20, 50 cent €1, €2 Sedlar i cirkulation: €5, €10, €20, €50, €100, €200, €500. European Central Bank

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här