Resor til Alanya

Beläget på södra kusten av Turkiet, staden Alanya ligger på en mycket strategisk position i Medelhavet. Eftersom att staden var byggd på en liten halvö, har alla stora imperium genom områdets historia haft någon form av anspråk på området. Staden flyttades från strategisk till politisk betydelse under medeltiden, och då byggdes många av stadens landmärken. Med massor av festivaler året runt och en betoning på turism inom den lokala ekonomin, finns det mycket att se och göra i Alanya oavsett när du väljer att göra ett besök.

Sankt Göranskyrkan

Även om det inte är en av de mest populära platserna att besöka i Alanya, har Sankt Göranskyrkan både religiösa och historiska betydelser. Från början byggd som en moské för att hedra och dyrka Suleiman I, omvandlades den senare till en kristen kyrka i mitten av 1600-talet. I stället för att byggas om, står den i dag som ett arv till regionens bysantinska influenser. Du hittar denna och många andra landmärken att utforska i stadens Alanyas slottsområde.

Alanyas grottor

Ett av de unika särdragen med Medelhavsområdet är att det finns många grottor att utforska, både ovan jorden och under vatten. I Alanya finns det två grottor som är värda att uttforksa: Dim- och Damlatasgrottan. Var beredd på massor av steg i Dimgrottan medan du utforskar droppstalaktiter och -stalagmiter av kalksten. Damlatasgrottan är en mindre grotta med liknande särdrag. Båda gör att du kan fly från sommarvärmen, uppfyller behovet att utforska, och allt detta kan göras på nästan alla budgetar.

Res till Sapadere Kanjon

Det är ungefär en 30 minuter resa utanför Alanya, men om du känner för att komma ut ur staden för en stund, är Sapadere Kanjon definitivt platsen att besöka. Det finns fruktträdgårdar att besöka, vattenfall att utforska, och många sällsynta växter att se. En av de mest terapeutiska miljöer som du någonsin kan besöka, Sapadere Kanjon är en stark påminnelse om att livet är värdefullt. Lugnt och pittoreskt, kommer du att kunna ta en promenad i solen, slappna av och föryngra dig från livets stress.

Är du redo att besöka Alanya?

Alanya har varit viktigt genom historien och du kommer att ser varför från det första ögonblicket av ditt besök. Kliv ut på halvön och se fästningsmurar som hjälpte till att skydda regionen i århundraden. Upptäck landmärkena och få en känsla för hur livet har varit som i Alanya genom tiderna. Du kan göra allt samtidigt som du njuter av det moderna livets bekvämligheter. Varför borde folk besöka Alanya? Fylld med naturliga underverk och antika artefakter, det är något som kommer att omfamna alla inom staden.

Turistbyrå och -information

Kontaktinformation och information om nationella och lokala turistkontor

Turistinformation Alanya

Alanya Tourist information office Çarşı, Damlataş Cd. No:81 07400 Alanya Tel: +90 242 513 12 40 Website

Turkiets turistbyrå

Turkey Tourism Authority United States of America 5055 Wilshire Boulevard, Suite 850, CA 90036, Los Angeles, (+1 323 9378066) 821 United Nations Plaza, N.Y.10017, New York, (+1 212 6872194) Massachusetts Avenue 2525, DC 20008, Washington, (+1 202 6126800) WEBSITE FACEBOOK TWITTER YOUTUBE FLICKR

Närmaste flygplats / station?

Nedan kan du se vilka terminaler, stationer och flygplatser som är närmast staden om du vill använda kollektivtrafik och flygförbindelser.

Antalya Airport

Antalya Airport Antalya Havalimanı Antalya Turkey Airport website IATA: AYT ICAO: LTAI ARRIVALS DEPARTURES Airport Information, Transfer, Hotel, City Guide, Tourist Information Antalya Airport Arrivals powered by Airportia Antalya Airport Departures powered by Airportia

Gazipaşa Airport

Gazipasa-Alanya Airport Gazipaşa-Alanya Havalimanı Gazipaşa Turkey Airport website IATA: GZP ICAO: LTFG ARRIVALS DEPARTURES Airport Information, Transfer, Hotel, City Guide, Tourist Information Gazipasa Airport Arrivals powered by Airportia Gazipasa Airport Departures powered by Airportia

Resotips

Hitta de bästa priser för hyrbilar

Hitta de bästa priser för hyrbilar

Om du använder andra transporter kan du i många fall med fördel hyra en bil på plats. Prova en sökning i multisökmotorn som jämför priser från alla större biluthyrningsföretag som Avis, Hertz, Europcar, Sixt och även ett brett utbud av lokala företag i en sökning.

Hyr motorcyklar och skotrar

Sök de bästa erbjudanden för motorcykeluthyrning

Sök efter möjlighet att hyra motorcyklar och skotrar.

Hyr cyklar och elcyklar

Hitta de bästa erbjudandena på cykeluthyrning

Sök möjligheter att hyra cyklar och elcyklar på de populäraste destinationerna.

Karta över staden

Valutakurser, Valutaomvandlare

TRY - Turkiska lira
EUR
6,3544
GBP
7,3671
DKK
0,8504
SEK
0,5945
NOK
0,6316

Lokal väder

Alanya
klar himmel
25 ° C
25 °
25 °
44 %
2.6kmh
0 %
sön
24 °
mån
21 °
tis
20 °
ons
20 °
tor
20 °

Turkiet valuta, Lira

Pengar i Turkiet (sedlar och mynt) Den lokala valutan kallas Lira (TRY). 1 Lira = 100 kurus. Mynt i cirkulation: 1, 5, 10, 25, 50 kurus ₺1 Sedlar i cirkulation: ₺5, ₺10, ₺20, ₺50, ₺100, ₺200 Lira Turkish National Bank

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här