Resor till Ålesund

Omgivet av havet och med en stor samling av Art Nouveau arkitektur, har Ålesund alltid varit en hamnstad fokuserad på handel. Även stadens ursprungliga namn översättas bokstavligen till “marknads stad.” Med Aksla berg i bakgrunden och fiske som livstil, detta samhälle är avslappnat, och njuter av en långsammare takt i livet och detta gör det till en perfekt destination för din nästa semester. Om du är redo att se de norra fjordarna, då är det detta platsen att åka till – speciellt om du vill undvika turisterna.

Båtlivet Påverkar Lokal Kultur Mycket 

Ålesunds centrum är så tätbebyggt att en eventuell expansion på sin lilla halvö är omöjlig. Men bara en liten bit öster om stadens centrum ligger Sunnmøre Museum, ett av de bästa i landet. Det ligger på en gammal handelsplats som var aktiv i området i över 500 år och nästan 50 traditionella byggnader har flyttats hit. Det finns över 40 båtar som visas här, vilket inkluderar ett kommersiellt handelsskepp som var aktivt kring 1000-talets sekelskifte.

Om du befinner dig på den västra delen av halvön i stället för den östra, då är den kända pittoreska “Atlanten Park” något som kommer att fylla hela din dag. Du får en titt på hur ubåtslivet är som i fjordarna och du tas med på en resa för att utforska rikedomen som kusten har att erbjuda. Detta är definitivt en av de mest unika upplevelser som Ålesund har att erbjuda!

Ett sista stopp borde vara Medieval Age Museum, om du kan. Öppettiderna är mycket begränsade, så det kanske inte fungerar för dina planer. Det finns ett antal artefakter här som visar hur det medeltida livet var i Norge och det finns ett antal medeltida illustrationer som visar livet som det var. Definitivt intressant och värt att se!

Du Får Inte Lämna Staden Utan Goda Skaldjur

Det finns ett antal byggnader vid kajen som kommer att erbjuda dig utmärkta middagsmöjligheter för hela din resa i Ålesund, men inget kan bli bättre än Sjøbua. Kraftiga bjälkar och pelare i byggnaden kan vara lite visuellt stötande, men de färska skaldjuren som du själv kan välja från tankarna kommer snabbt eliminera någon tvekan som du kanske har.

Om du vill ta dig ifrån fisk och skaldjur för en stund, då är XL Diner platsen att vara. Det är inte ditt typiska hak som erbjuder klumpar av stekt mat droppande av olja och kalorior. Du får en mängd olika norska rätter, många grönsaksbaserade, och en mängd olika såser att inkludera med din måltid. Du måste komma hit för att prova bacalao minst en gång!

Ålesund har mycket att erbjuda, även om samhället är tätbebyggt, kondenserat, och mindre än din vanliga semesterstad. Om dina planer tar dig hit, inkludera då dessa idéer med din resplan och du kommer att ha den bästa möjliga tid!

Turistbyrå och -information

Kontaktinformation och information om nationella och lokala turistkontor

Norges turistbyrå

Norway Tourism Authority WEBSITE FACEBOOK TWITTER YOUTUBE FLICKR INSTAGRAM PINTEREST VIMEO

Närmaste flygplats / station?

Nedan kan du se vilka terminaler, stationer och flygplatser som är närmast staden om du vill använda kollektivtrafik och flygförbindelser.

Ålesund Airport Vigra

Ålesund Airport Vigra Ålesund lufthavn, Vigra Ålesund Norway Airport website IATA: AES ICAO: ENAL ARRIVALS DEPARTURES Airport Information, Transfer, Hotel, City Guide, Tourist Information Alesund Vigra Airport Arrivals powered by Airportia Alesund Vigra Airport Departures powered by Airportia

Resotips

Hitta de bästa priser för hyrbilar

Hitta de bästa priser för hyrbilar

Om du använder andra transporter kan du i många fall med fördel hyra en bil på plats. Prova en sökning i multisökmotorn som jämför priser från alla större biluthyrningsföretag som Avis, Hertz, Europcar, Sixt och även ett brett utbud av lokala företag i en sökning.

Hyr motorcyklar och skotrar

Sök de bästa erbjudanden för motorcykeluthyrning

Sök efter möjlighet att hyra motorcyklar och skotrar.

Hyr cyklar och elcyklar

Hitta de bästa erbjudandena på cykeluthyrning

Sök möjligheter att hyra cyklar och elcyklar på de populäraste destinationerna.

Karta över staden

Valutakurser, Valutaomvandlare

NOK - Norska kronan
EUR
9,8635
GBP
11,0208
DKK
1,3222
SEK
0,9243
USD
8,9267

Lokal väder

Ålesund
regnskurar
8.2 ° C
10 °
5.6 °
81 %
8.7kmh
75 %
mån
10 °
tis
10 °
ons
9 °
tor
9 °
fre
13 °

Norge valuta, Krone

Pengar i Norge (sedlar och mynt) Den lokala valutan kallas Krone (NOK). 1 Krone = 100 Øre. Mynt i cirkulation: 1, 5 10 and 20 Kroner Sedlar i cirkulation: 50, 100, 200, 500 and 1000 kroner Norwegian National Bank

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här