Resor till Alger

Som Algeriets huvudstad, har Alger många sevärdheter, stränder, och kulturella platser som kommer att fylla upp vilket besök som helst i denna stad. Oavsett om du planerar en weekendresa eller om du har en långvarig resa i åtanke, denna stad erbjuder en gammal stadsdel att utforska, badorter att njuta av, och även en vattenpark. Många kommer först att besöka den antika Kasbahn och utforska den branta, smala labyrint av gator som erbjuds. Hitta de osmanska palats och de dolda pärlor här och du kommer snart att upptäcka varför det finns så många som besöker denna stad! När du har utforskat Kasbah, är du redo att se ännu mer av vad Alger har att erbjuda. Låt oss ta en titt på hur du kan göra din resa till denna stad speciell på alla sätt!

Kultur spelar en framträdande roll i Alger

Med ett överflöd av religiösa platser, museer, och gallerier att utforska, är kulturen i Alger ständigt synling för din avnjutning. Din resa genom denna kultur börjar vid National Museum of Antiquities, som har en av de rikaste samlingarna av artefakter i hela Nordafrika. Du hittar snidat elfenben, libyska krigares totem, och ett brett utbud av alldagliga artefakter som hittats på platser runt Alger.

När du avslutar din resa genom fornlämningarna, bör nästa logiska stopp vara Konstmuseet. Det ligger precis vid kanten av Jardin d-Essai, som du också vill utforska när du har tid. Museet innehåller den bästa samlingen av konstverk i landet och är ett bra ställe att bara luta sig tillbaka och begrunda.

Din sista stopp är museet för modern konst och kultur, som du kanske vill besöka medan du gör en rundtur av Kasbah. Det är ett bostadshus från den ottomanska perioden som följer den traditionella husplanen från den eran. Du kommer att gå igenom den detaljerade entrén in i en inre hall som leder till en trappa som leder till de huvudsakliga rummen i museet. Det är en vacker tur som ger dig en bra inblick i kulturen i denna stad.

Efter rejäla rundturer behöver du rejäl mat!

Du har ett par bra alternativ för mat när du utforskar Alger. Det bästa är La Maison de Couscous, som är en plats som ger dig mat från det lokala köket utan extra turistpriser. Du hittar många couscousrätter här, tillsammans med några bra soppor och bakverk för er att tänka på också. Du hittar inte många krusiduller, men du kommer att hitta bra mat.

Om du letar efter en smak av hemma med mer av en klubbatmosfär, då är Brasserie de Faculties platsen att gå till. Du får rejäl pubmat här i en mörkare miljö med mer av en traditionell matsalskänsla. Det finns en bra vinlista och det är också en av de enda restauranger som har öppet på fredagar​​. Du hittar den på huvudgatan i staden.

Med så mycket att se och göra, är Alger en vacker stad som lockar dig till den. Om du är redo att lyssna till det samtalet, då kan dessa idéer hjälpa dig att uppleva det väsentliga av denna stad under ditt besök.

Turistbyrå och -information

Kontaktinformation och information om nationella och lokala turistkontor

Algeriets turistbyrå

Algeria Tourism Authority WEBSITE FACEBOOK TWITTER YOUTUBE

Närmaste flygplats / station?

Nedan kan du se vilka terminaler, stationer och flygplatser som är närmast staden om du vill använda kollektivtrafik och flygförbindelser.

Algiers, Houari Boumediene Airport

Algiers Houari Boumediene Airport Algeria Airport Website IATA: ALG ARRIVAL DEPARTURES Airport Information, Transfer, Hotel, City Guide, Tourist Information Algiers Houari Boumediene Airport Arrivals powered by Airportia Algiers Houari Boumediene Airport Departures powered by Airportia

Resotips

Hitta de bästa priser för hyrbilar

Hitta de bästa priser för hyrbilar

Om du använder andra transporter kan du i många fall med fördel hyra en bil på plats. Prova en sökning i multisökmotorn som jämför priser från alla större biluthyrningsföretag som Avis, Hertz, Europcar, Sixt och även ett brett utbud av lokala företag i en sökning.

Hyr motorcyklar och skotrar

Sök de bästa erbjudanden för motorcykeluthyrning

Sök efter möjlighet att hyra motorcyklar och skotrar.

Hyr cyklar och elcyklar

Hitta de bästa erbjudandena på cykeluthyrning

Sök möjligheter att hyra cyklar och elcyklar på de populäraste destinationerna.

Karta över staden

Lokal väder

Algiers
molnigt
15 ° C
15 °
15 °
72 %
2.6kmh
75 %
lör
16 °
sön
17 °
mån
18 °
tis
20 °
ons
17 °

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här