Lista över nationella helgdagar

DateEnglish
January 1Nyårsdagen
January 6Trettondedag jul
VariablePåskdagen
VariableAnnandag Påsk
Maj 1Första maj
Maj 3Konstitutionsdagen
VariablePingstdagen
VariableCorpus Christi
August 15Jungfru Maria himmelsfärd
November 1Alla Helgons dag
November 11Självständighetsdag
December 25Juldagen
December 26Annandag jul

Se kalender där helgdagar anges år för år.

Klicka på det år där du vill se årets nationella helgdagar och listan över den angivna kalendern öppnas.

När är helgdagarna i året? Se listan för landet nedan.

Ytterligare reseinformation

Polen valuta, Zloty

Pengar i Polen (sedlar och mynt) Złoty (PLN). 1 złoty = 100 groszy. Mynt i cirkulation: PLN 1, 2, 5 Zloty 1, 2, 5, 10, 20 and 50 groszy Sedlar i cirkulation: PLN 10, 20, 50, 100, 200 and 500 Polish national bank website

Resor till Polen

En enormt land i centrala Europa, Polen verkligen där öst möter väst. Tag en semester i Polen för att njuta av en stor möjlighet för billiga resor, billiga hotell och flyg budget .

Polska städer snabbt modernisera, men på landsbygden är fortfarande rustika, prickade med 14: e talet gotiska slott skjuter från urskogen. Vackra sjöar är fristäder för vattensport entusiaster och längs Polens Östersjökust finns miles av långa sandstränder. Det polska folket är vänliga och öppna med ett varmt välkomnande för besökare.

Ta en av de många lågprisflyg till Krakow eller Warszawa och du kommer att anlända i vackra medeltida städer. Förutom att vara huvudstad i Polen är Warszawa den kulturella huvudstaden i det land och väl värt ett besök för sin opera, konst hus filmer, klubbar, barer och spirande levande musikscen.

Warszawas orörda Gamla Stan och Kungliga slottet ligger också måste se sevärdheter.

Krakow var den kungliga huvudstaden i Polen för 500 år och är ett ymnighetshorn av gotisk och renässansstil. Hem till mer historiska byggnader än någon annanstans i Polen, city of Krakow är full av skyhöga kyrkor och ett praktfullt slott.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here