Resor till Alta

Några av de tidigaste dokumenterade exemplen på den moderna mänskliga civilisationen kan hittas i Alta, ett litet samhälle i hjärtat av Nordnorge. De första hällristningarna upptäcktes för över 40 år sedan och mer än 6000 av dem har hittats till denna dag. Det är en av de mest unika av UNESCOs världsarv; och Jiepmaluokta, bara 4 kilometer utanför Alta, är en av de mest intressanta friluftsmuseerna i världen idag. Att ta sig tid att se Norges enda förhistoriska världsarv är bara en av många intressanta saker som din resa till Alta kan ge. Här är en titt på några av de andra saker som dina planer kan omfatta!

En Dag på Sautso-Alta Kanjonen är Ganska Minnesvärd

Även om tyngdpunkten av livet i Alta kan komma från fiske eller det lokala skifferstenbrottet, finns det också en intensiv skönhet i regionen. Detta blir mycket tydligt första gången som du lägger ögonen på Sautso-Alta Kanjon. Det är den största kanjonen i norra Europa och den är ca 12 kilometer lång. Stå på toppen av ravinen, blicka ner i den, och du kan kanske komma att möta det lokala djurlivet!

Oavsett om du behöver en snabb drink innan du tar dig an detta äventyr eller om du bara vill koppla av efter en hel dag i naturen, är ett stopp i Barila en god idé. Det finns bra kaffe här och om du är på humör för en öl, kan du få en ganska bra också. Med massor av exotiska drinkar och en atmosfär som är rolig, kaxig, och ganska chic, ser du att en bra tid väntar dig här.

Alta har ett Antal Roliga Evenemang Över Året

Äventyret som du kommer ha i Alta börjar i mars med fem dagar av konserter tack vare Borealis Alta. Hela händelsen är utformad för att eliminera mörkret och eländet av vintern, så att de nya säsongerna kan få en nystart. Du får fördjupa dig i den lokala kulturen och ha en allmänt bra tid! Den längsta hundspannstävlinngen i Europa, som omfattar 1000 kilometer börjar precis runt denna festival också.

The Blues och Soul Festival drar igång runt den sista veckan i maj och ger en annan serie av konserter från några av de bästa banden i landet. Inför ditt besök på den här festivalen och bland andra ledande ställen som du hittar här kommer att göra det till den perfekta tillflyktsorten som du kan behöva!

För dina sista ögonblick i Alta, se till att njuta av den avslappnade miljön i Alpha Omega, ett café som erbjuder en komplett bar. Höjdpunkten på menyn är renstekssmörgås, men du kan få nästan vad som helst som du kan vara sugen på på caféet. Se till att få en tårtbit innan du lämnar det!

Inkluderar dina framtida planer Alta? Genom att inkludera dessa objekt i din kommande resa, får du uppleva Alta på ett väsentligt sätt.

Turistbyrå och -information

Kontaktinformation och information om nationella och lokala turistkontor

Norges turistbyrå

Norway Tourism Authority WEBSITE FACEBOOK TWITTER YOUTUBE FLICKR INSTAGRAM PINTEREST VIMEO

Närmaste flygplats / station?

Nedan kan du se vilka terminaler, stationer och flygplatser som är närmast staden om du vill använda kollektivtrafik och flygförbindelser.

Alta Airport

Alta Airport   Norway Airport Website IATA: ALF ICAO: ENAT ARRIVAL DEPARTURES Airport Information, Transfer, Hotel, City Guide, Tourist Information Alta Airport Arrivals powered by Airportia Alta Airport Departures powered by Airportia

Resotips

Hitta de bästa priser för hyrbilar

Hitta de bästa priser för hyrbilar

Om du använder andra transporter kan du i många fall med fördel hyra en bil på plats. Prova en sökning i multisökmotorn som jämför priser från alla större biluthyrningsföretag som Avis, Hertz, Europcar, Sixt och även ett brett utbud av lokala företag i en sökning.

Hyr motorcyklar och skotrar

Sök de bästa erbjudanden för motorcykeluthyrning

Sök efter möjlighet att hyra motorcyklar och skotrar.

Hyr cyklar och elcyklar

Hitta de bästa erbjudandena på cykeluthyrning

Sök möjligheter att hyra cyklar och elcyklar på de populäraste destinationerna.

Karta över staden

Valutakurser, Valutaomvandlare

NOK - Norska kronan
EUR
10,0613
GBP
11,6647
DKK
1,3464
SEK
0,9413
USD
9,1309

Lokal väder

Alta
molnigt
-4.6 ° C
-4 °
-5 °
79 %
11.3kmh
75 %
sön
-6 °
mån
-5 °
tis
-0 °
ons
3 °
tor
3 °

Norge valuta, Krone

Pengar i Norge (sedlar och mynt) Den lokala valutan kallas Krone (NOK). 1 Krone = 100 Øre. Mynt i cirkulation: 1, 5 10 and 20 Kroner Sedlar i cirkulation: 50, 100, 200, 500 and 1000 kroner Norwegian National Bank

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här