Mellan Nordamerika och Sydamerika finns ett smalt näs som skiljer Atlanten från Stilla havet. Detta lilla näs, som ofta räknas till Nordamerika, kallas Centralamerika. I flera århundraden var Centralamerika bebott av stora inhemska imperier. Man kan fortfarande hitta ruinerna av deras stora städer och höga tempel spridda i regionens landskap. Tikal, i Guatemala och Tazumal, i El Salvador, är två av de mest kända av dessa gamla platser.

Regionen anses även vara en av planetens rikaste vad gäller biodiversitet. Nästan 10% av världens biologiska mångfald finns i Centralamerika. En av de mest anmärkningsvärda aspekterna av detta kallas Stillahavsflygvägen. Vissa fågelarter har migrationsmönster som tar dem från Alaska till Tierra del Fuego. Centralamerika blir ett halvvägsstopp, så många arter kan ses i enorma antal.

Centralamerika har en omfattande kust och ett varmt, tropiskt klimat med närhet till ekvatorn. Flera semesterorter och en omfattande turistinfrastruktur har skapats inom regionen för att dra nytta av det fantastiska vädret. Många samhällen får 300, eller fler, solskensdagar varje år.

Du kan utforska stigar i djungeln. Du kan ta guidade turer i gamla ruiner. Du kan koppla av på stranden, med en cocktail i handen, medan mjuka vågor rullar in mot stranden. I Centralamerika är en sak säker: nästan alla vill stanna lite längre.