Resotips

Resor till Belize

Ett tag kallade det för Brittiska Honduras, men är nu Belize. Belize är det land i Centralamerika med lägst befolkningstäthet. Här finns det tillgång till kust vid Karibiska havet, ett färgrikt samhälle och goda dyknings- och snorklingsmöjligheter.

Många planerar sin semester hit kring de festiviteter som äger rum runt september. Firandena är några stycken helger i landet som kommer med bara elva dagars mellanrum och har firsts sedan 1981. Ni kan gå på konserter, talangjakter, en karneval och ”the Queen of the Bay pageant” som en del av firandena.

Kring Belize City, Dangriga och San Pedro finns det lätt tillgång till dykning i de omkringliggande korallrev som finns i rätt stor mängd. Glover’s Reef och Lighthouse Reef är några rätt vidsträckta och som paradis för dykare.

Ni kan hitta och besöka många av ruinerna från Mayafolken runt om i Belize. På många av platserna får man gå runt och kolla på ruinerna och på vissa ställen får man till och med klättra på en del av templen. Den mest lättillgängliga av dem är Altun Ha, där finns två stora torg och flera pyramider. Se till att inte missa Lamanai, i den nordligaste delen av landet, där finns bostäder och en bollplan.

I Belize finns det även djungel att utforska, stigar som passar perfekt att rida häst på. Kontakta något av de många lokala stall som finns för en guidad tur i regionen, oavsett vad för erfarenhetsnivå du har.

Ni kommer finna att Beliza är en äkta paradisnation fylld med vattenfall, varma stränder och otroliga äventyr att njuta av. Åt dit för en semester som du knappt kan lämna.

Läs våra Belize reseguider

Reseguider med sevärdheter, restaurangtips och utflyktsförslag. Sök billigasta resor och hotell i smart sökmotor.

Fakta om Belize:

Väder och prognoser, klimatdata och nederbörd för populära semesterorter, helgdagar, valuta, kartor.

Landets huvudstad:

Stadsguide

Nedan kan du se vilka städer och intressanta platser du kan läsa mer om.