Resotips

Resor till Costa Rica

Republiken Costa Rica är en nation som är fylld med skönhet, äventyr, och bara en touch av fara. Det finns nästan 1300 kilometer kust att njuta av, men det finns också 120 vulkaner i denna lilla centralamerikanska nation. Sju av dessa vulkaner anses vara aktiva.

Fred är allenarådande i Costa Rica. På västra halvklotet är det det enda land som inte har en militär eller en armé av något slag. Eftersom det också överbryggar Nordamerika till Sydamerika har det här landet en unik blandning av kulturer och en densitet av flora och fauna som skiljer sig från alla andra platser i världen i dag.

Miljörörelsen är en viktig del i Costa Rica, då det är det enda landet i världen just nu som möter alla 5 kriterierna för hållbarhet. De planerar att vara en koldioxidneutral nation 2021 och är det första landet i Amerika att förbjuda fritidsjakt.

Stränder, museer och restaurangmöjligheter är ofta tyngdpunkter när du planerar en resa till Costa Rica, men utforskningsmöjligheter i denna unika miljö kan inte ignoreras heller. Manuel Antonio National Park ger besökare tillgång till olika vilda djur i en regnskogsmiljö. The Cloud Forest of Monte erbjuder några av de mest unika vandringslederna någonsin.

I Costa Rica finns det inga spänningar om du inte vill att de ska vara där. Målet med denna nation är att förbli i fred och det har varit på detta sätt sedan 1949. Om du vill hitta någon plats där alla påfrestningar i världen kan blekna bort är det här din nästa destination ska vara.

Läs våra Costa Rica reseguider

Reseguider med sevärdheter, restaurangtips och utflyktsförslag. Sök billigasta resor och hotell i smart sökmotor.

Fakta om Costa Rica:

Väder och prognoser, klimatdata och nederbörd för populära semesterorter, helgdagar, valuta, kartor.

Landets huvudstad:

Stadsguide

Nedan kan du se vilka städer och intressanta platser du kan läsa mer om.