Resotips

Resor till Anguilla

Anguilla är en ö i östra Karibien och fungerar som den nordligaste av Leewardöarna i Små Antillerna. Den ligger öster om Jungfruöarna och norr om Saint Martin. Det är ett ställe där livet är lugnt och problemen är okomplicerade. Den befolkades mer för än 3,000 år sedan, och de som gjorde denna ö till sitt hem fann snabbt att leva i harmoni med skogarna och stranden gjorde livet till en underbar upplevelse.

Det finns 33 stränder tillgängliga för besökare på Anguilla och var och en har sin egen charm att utforska. Vissa betjänas av öns 5-stjärniga lyxsemesteranläggning. Andra betjänas av små värdshus eller egna stånd med en viss rustik lockelse. Även under högsäsongen är stränderna relativt tomma, vilket innebär att du kan njuta av kristallklart vatten och varmt solsken utan att oroa dig.

Ön har även en prisvinnande kulinarisk scen, som innehåller kulturella smaker från lokala ingredienser som ofta tas från havet samma dag. Du kommer att finna att det är en kultur av tyst förfining.

Om du känner behov av ett äventyr har Anguilla sakerna under kontroll. Du kan chartra en heldagskryssning för att utforska olika inlopp och bukter runt ön, boka djuphavsfiske eller utforska kaktusfikonön. Anguilla Watersports erbjuder en vattenpark att glädjas åt och det finns massor av dykning och snorkling att tillgå.

Du kommer att finna att Anguilla är en familjevänlig destination som erbjuder något för alla. Det är en fantastisk destination som måste ses för att tros.

Läs våra Anguilla reseguider

Reseguider med sevärdheter, restaurangtips och utflyktsförslag. Sök billigasta resor och hotell i smart sökmotor.

Fakta om Anguilla:

Väder och prognoser, klimatdata och nederbörd för populära semesterorter, helgdagar, valuta, kartor.

Landets huvudstad:

Stadsguide

Nedan kan du se vilka städer och intressanta platser du kan läsa mer om.