Resotips

Resor till Bahamas

Beläget strax utanför den amerikanska delstaten Floridas kust finns Bahamas, en önation som utgörs av 700 holmar, öar och rev. Där erbjudes den klassiska karibiska upplevelsen: Vackra stränder, mycket varm sol och en utbyggt och välfungerande turistindustri. Nästan 6 miljoner människor besöker denna vackra önation varje år.

Du kommer upptäcka att det finns gott om stränder värda att besöka om du reser till Bahamas. Från den röda sanden vid Eleuthera till den vida stranden vid Freeport, de står alltid redo för er favoritaktivitet. Surfing, snorkling och kustfiske finns det lätt tillgång till. Det finns också många underbara dykplatser runtom i landet, med grunda rev som är lättillgängliga även för nybörjare. Scuba-certifikation finns för nästan alla vistelser, långa som korta.

Många semesterorter och hotell på Bahamas vill förse en fullständig upplevelse, inklusive underhållning. Guidade turer och förplanerade upplevelser finns vid de flesta destinationer. Du kan hyra ett terränggående fordon att utforska stränderna med, vara modig och störta ner för vattenrutschkanor, eller bara njuta av en lugn tur på en å i en uppblåsbar ring.

Vid en semesterort finns det tillgång till ett speciellt havshabitat där du kan komma nära svärdfisk och hammarhaj.

Se till att du inte glömmer ett besök vid Treasure Cay Beach åtminstone en gång under din vistelse på de här öarna. Den hamnar ofta mycket högt upp på listor över världens vackraste stränder. När du ser storleken och vidden av den här mjuka sanden på en strand med sånt milt smaragdvatten så är det lätt att förstå varför.

Bahamas är en ö som kommer uppfylla fantasier. Se till att utforska alla möjligheter på den här fantastiska tillflykten till nation redan nu.

Läs våra Bahamas reseguider

Reseguider med sevärdheter, restaurangtips och utflyktsförslag. Sök billigasta resor och hotell i smart sökmotor.

Fakta om Bahamas:

Väder och prognoser, klimatdata och nederbörd för populära semesterorter, helgdagar, valuta, kartor.

Landets huvudstad:

Stadsguide

Nedan kan du se vilka städer och intressanta platser du kan läsa mer om.