Resotips

Resor till Barbados

Barbados är en önation som ligger precis utanför gränsen till det karibiska havet. Då det är en del av det engelska samväldet med den brittiska monarken som statschef så är det väldigt lätt att resa till det här tropiska paradiset till ö.

Kulturen på ön håller sig till sina rötter, med det finns en viss latinsk känsla vid festivaler, maten och annat man kan hitta där. En av de populäraste händelserna på ön är den så kallade Crop Over Festival. Det är med musiktävlingar, hemodlade grödor och traditionella kulturella aktiviteter. Det börjar i juli och slutar den första måndagen i augusti.

Men såklart finns det stränder att upptäcka på Barbados. Du kan själv hitta dem, eller så kan du åka till ett hotell på en ort där det finns fantastiska stränder. Det finns många kalkstensgrottor runtom på ön, där finns pooler av vatten och bäckar för dem som känner för att ge sig ut på en mer äventyrlig badtur. Harrison’s Cave är en av de mer lättillgängliga.

Vackra trädgårdar råder det heller ingen brist på. Vi har Barbados ”The Flower Forest”, där ni kan gå genom fint uppodlade botaniska trädgårdar och skogar med stigar som är lätta att gå på för nästan alla. Andromedaträdgården kommer göra dig mer bekant med de tropiska blommor och träd som hörde till ön från början.

Du är alltid välkommen att njuta av lokala eftermiddagstraditioner med. Det består av afternoon tea och ett spel av cricket.

Barbados är en liten plätt paradis som bara väntar på att du ska upptäcka vad den har att erbjuda. Låt oss hjälpa dig att hitta dit redan nu.

Läs våra Barbados reseguider

Reseguider med sevärdheter, restaurangtips och utflyktsförslag. Sök billigasta resor och hotell i smart sökmotor.

Fakta om Barbados:

Väder och prognoser, klimatdata och nederbörd för populära semesterorter, helgdagar, valuta, kartor.

Landets huvudstad:

Stadsguide

Nedan kan du se vilka städer och intressanta platser du kan läsa mer om.