Resotips

Resor till Bermuda

Bermuda är brittiskt territorium, vilket gör det till en simpel men unik semester bland småöar. Under koloniseringen styrdes öarna som en del av Virginia som senare blev en del av USA. Dess plats lite norr ut i Atlanten gör upplevelsen att besöka den här samlingen av 181 småöar underbar.

Det finns mer än 100 km kustlinje att utforska bland öarna, på många ställen finns det stränder fyllda med rosa sand, havet är blått och avslappningen är som gjord för dig. Även om det ligger en bit norrut så passerar golfströmmen precis vid öarna, vilket gör att det känns mer tropiskt.

Dykning är en populär aktivitet då det finns en så lång historia av frakt med fartyg runt ön. Det var svårt för kaptener att upptäcka öarna, så det finns flera vrak att utforska. Korallreven ligger också lättillgängligt i grunda vatten, ofta bara omkring 9 meter djupt. Snorkling som ett sätt att uppskatta reven kring Church bay är också möjligt.

Utöver stränderna och hotellen så är the Royal Naval Dockyard en plats man måste besöka. Det finns ett akvarium, ett zoo och flera fyrar att undersöka med.

Att resa på Bermuda kräver lite planering innan man kommer dit. Att hyra bil är inte möjligt, men man kan hyra en scooter.

Om du söker en unik öupplevelse som är lätt att resa till, så är Bermuda något som borde ligga högt upp på din lista. Planera din resa nu så kan du se fram emot en otrolig upplevelse och nedkoppling bland öarna.

Läs våra Bermuda reseguider

Reseguider med sevärdheter, restaurangtips och utflyktsförslag. Sök billigasta resor och hotell i smart sökmotor.

Fakta om Bermuda:

Väder och prognoser, klimatdata och nederbörd för populära semesterorter, helgdagar, valuta, kartor.

Landets huvudstad:

Stadsguide

Nedan kan du se vilka städer och intressanta platser du kan läsa mer om.