Resotips

Resor till Brittiska Jungfruöarna

Brittiska Jungfruöarna ligger bland läöarna och är en del av Jungfruökedjan som även består av de Amerikanska Jungfruöarna. Ungefär 15 av öarna är bebodda av de 50 som Storbritannien har ansvar för.

En vistelse på de Brittiska Jungfruöarna borde alltid inkludera ett besök på stranden. Det finns flera kilometer av vita sandstränder att njuta av. Vissa har ett anslutet hotell med allt man kan tänkas behöva, medan andra ligger isolerat och är autentiska. Segling är en vanlig eftermiddagsaktivitet och det finns ofta möjlighet att chartra så att en avspänd eftermiddag kan planeras.

Baths National Park kan man inte heller missa under sitt besök på öarna. Baths ligger bara 2 kilometer söder om Spanish Town och de häftiga geologiska formationerna är två stora granitblock som skyddar delar av stranden. Simning och snorkling är tillåtet här, men att hitta grottor, valv, tunnlar och tidvattenpooler är också en del av det roliga.

För de som älskar att snorkla så är korallreven nära Anegade ett annat fantastiskt resmål att fundera på.

Det finns flera viktiga historiska platser att undersöka över öarna. En av de viktigaste, St. Phillip’s Church i Tortola, byggdes ursprungligen 1840 av ett samhälle som hade frigjorts från illegala slavskepp.

Vare sig du seglar till en obebodd ö eller njuter av mat i världsklass på något av de vackra hotellen så kan de Brittiska Jungfruöarna vara din drömdestination. Möjligheten att besöka borde man inte missa.

Läs våra Brittiska Jungfruöarna reseguider

Reseguider med sevärdheter, restaurangtips och utflyktsförslag. Sök billigasta resor och hotell i smart sökmotor.

Fakta om Brittiska Jungfruöarna:

Väder och prognoser, klimatdata och nederbörd för populära semesterorter, helgdagar, valuta, kartor.

Landets huvudstad:

Stadsguide

Nedan kan du se vilka städer och intressanta platser du kan läsa mer om.