Resotips

Resor till Grenada

Känd som “Spice Island” på grund av doftande doft av muskot, kryddnejlika, kanel och vanilj, utstrålar Karibiens Windward ön Grenada en avspänd atmosfär .

Förärats med Grand Anse, ett vackert två mil sträcka av klassiskt Västindien palm, fransar, vita strandremsan och en av världens mest berömda stränder, gör Grenada den perfekta Karibien destination.

Den vackra huvudstad St George är livlig och stor för att äta middag och välja billig semester souvenirer. Vackra vattenfall, är miles av tropiska National Park mark och några av de bästa Karibien landskapet varför den här ön är så populär bland par och familjer, letar efter en bild perfekta semestern.

Grenada är en ren 30 kilometer lång och cirka 16 kilometer bred och är idealiskt för att utforska. Valet av billig logi är superb, med hotell, lägenheter med självhushåll och “all inclusive”-platser semester är de mest populära. Grenada har först nyligen blivit ett turistmål så upprätthåller en oförstörd luft och är perfekt för en mycket avkopplande, lugn semester.

En av Grenada mest attraktiva funktioner är de många vackra stränderna. Ca 45 totalt, stränderna är officiellt allmän egendom vilket innebär att allmänheten kan gå till någon strand oavsett var den är belägen. Grand Anse Beach ligger i en skyddad vik och är en favorit i hela världen. Fyra kilometer av härlig vit sand sträcker innan du på den västra sidan av Grenada, och eftersom det är lugn och skyddad, är Grand Anse Beach också en perfekt plats för vattensporter, restauranger och försäljare på marknaden som säljer billiga varor. Strax söder om Grand Anse är mer avskilda stranden i Morne Rouge där vattnet är ganska grunt och allmänt varmare, idealisk för familjer med små barn. Stränder runt St David’s och Lance Aux Epines är lite svårare att få tillgång men är mycket avskilt, och en del har svart sand.

Fort George är en stor och populär attraktion. Byggt i början av 1700-talet av den franska, utsikten över hamnen är fantastisk och får inte missas av alla som besöker Grenada. St George är huvudstad och där en majoritet av befolkningen lever. Tour de sockerplantager, smak prov på destillerier göra rom, utforska ön till fots, eller bege dig till den vackra vatten och upptäcker en annan värld! Inland du kommer att tycka att en stor del av Grenada är gjord av parker och helgedomar djurliv. För de särskilt intresserade av flora och fauna, se till att du tar en rundtur i de tropiska regnskogarna. Landskapet på Grenada är olika, allt från de vanligtvis lugna sandstränder till vulkaniska sjöar, från vattenfall till källorna av svavel!

Läs våra Grenada reseguider

Reseguider med sevärdheter, restaurangtips och utflyktsförslag. Sök billigasta resor och hotell i smart sökmotor.

Fakta om Grenada:

Väder och prognoser, klimatdata och nederbörd för populära semesterorter, helgdagar, valuta, kartor.

Landets huvudstad:

Stadsguide

Nedan kan du se vilka städer och intressanta platser du kan läsa mer om.