Resotips

Resor till Kuba

När du kliver av planet på Kuba kommer du att känna som om du just klev ur något som fick dig att resa tillbaka i tiden. Gatorna i Kuba verkar alltid vara upptagna med en personlighet som säger att livet förtjänar att levas högljutt. Du hittar en mint julep redo, blandad med doften av tobak, bränsle, och många motsägelser som verkar konstiga, men fortfarande perfekt.

På Kuba finns en tradition av att förvänta sig det oväntade. På sätt och vis är denna önation, bara en handfull mil från USA, inte så långt bort från sina dagar när pirater lurade runt Karibien. På andra sätt finns det en viss modern rikedom i kulturen som väntar på att hittas under decennier gamla fasader.

Fyra städer  är UNESCO-listade på Kuba: Camaguey, Cienfuegos, Havanna, och Trinidad. Deras stora torg och kullerstensgator verkar nästan som de kunde hittas i Europa. Vissa byggnader är i förfall, medan andra är färgstarka, vackra och inbjudande.  Musik tycks krypa ut ur varje hörn och precis som allt annat du hittar på Kuba är det lager i nyans och smak.

Kuba är en kultur som kanske bevaras i historien, men är också en som är anmärkningsvärt robust. Ta en av deras berömda cigarrer, plocka ut din favoritdrink, och var beredd att dansa hela natten. Vakna sedan upp och gör det igen. Du kommer att upptäcka att detta land kan vara otroligt inspirerande, även om en del av den inspirationen tycks gå sönder omkring dig.

Läs våra Kuba reseguider

Reseguider med sevärdheter, restaurangtips och utflyktsförslag. Sök billigasta resor och hotell i smart sökmotor.

Fakta om Kuba:

Väder och prognoser, klimatdata och nederbörd för populära semesterorter, helgdagar, valuta, kartor.

Landets huvudstad:

Stadsguide

Nedan kan du se vilka städer och intressanta platser du kan läsa mer om.