Resotips

Resor till Puerto Rico

Puerto Rico är officiellt ett icke-inkorporerat territorium i Förenta Staterna. Det är en del av de större Antillerna och har ett varmt karibiskt klimat. Flera mindre öar ingår i området, inklusive Vieques, som har ett omfattande djurliv, som också en gång var ett bombningsområde för den amerikanska flottan.

Blue Beach, Red Beach och Green Beach på Vieques listas ofta som några av de bästa stränderna i hela Karibien.

Att besöka El Yunque är ett utmärkt vandringsäventyr. Detta vackra vattenfall nås genom ett spår i skogen som är väl märkt. Många besökare försöker komma åt “förbjudna” spår för att se vattenfallet, men böter tas ut mot dem som inte använder den markerade vägen. Även om många har gått vilse när de besöker El Yunque, kan en lite planering göra all skillnaden i världen.

Puerto Rico är också en ö med mycket färg. Bostäderna som sträcker ut sig på stränderna är vackra och levande, liksom fiskebåtarna som ännu finns kvar på stränderna och väntar på nästa möjlighet att fånga dagens fångst.

Som en del av din vistelse, var noga med att besöka den gamla staden i San Juan. Dess historiska vallar slår samman med smala kullerstensgator och färgglada hem för att skapa fantastiska vyer som man måste se med egna ögon.

Puerto Rico är en ö som är full av energi. Se en basebollmatch under din vistelse, grilla på stranden och utforska öns rika historia för att ha ett garanterat unikt äventyr.

Läs våra Puerto Rico reseguider

Reseguider med sevärdheter, restaurangtips och utflyktsförslag. Sök billigasta resor och hotell i smart sökmotor.

Fakta om Puerto Rico:

Väder och prognoser, klimatdata och nederbörd för populära semesterorter, helgdagar, valuta, kartor.

Landets huvudstad:

Stadsguide

Nedan kan du se vilka städer och intressanta platser du kan läsa mer om.