Resotips

Resor till Saint Kitts och Nevis

Beläget i norra delen av Läöarna, i östra Karibien, är St Kitts och Nevis åtskilda av endast 3 kilometer hav. St Kitts är cirka 30 kilometer lång med 9 kilometer bred och når upp 3.792 meter på toppen av vilande vulkanen Mount Liamuiga.

Den mindre ön Nevis ligger söder och ligger bara tio kilometer i diameter och är där de unga Horatio Nelson träffade och gifte sig Fanny Nisbet.

Vandring genom öns regnskog under semestern på antingen St Kitts eller Nevis är enastående, golfbanor rankat internationellt, fiske och segling tillgängliga från nästan var som helst, och dykning och snorkling genom vattnet rev och skeppsvrak, absolut fascinerande.

De flesta av de vackra stränderna på Nevis erbjuder ett urval av vattensporter och mindre måltider. Familjer har särskilt Pinney’s Beach och Qualie Beach, och snorkling är särskilt bra på Nisbet Beach och Long Haul Bay. För fågel spotting på Nevis topp till Fort Ashby Beach och för ett avskilt läge, leta efter Lovers Beach. På St Kitts, det finns många stränder som passar olika smaker. I norr är attraktiva mörka vulkaniska vikar men i söder kusten är mer skyddad och populär. Atlantic stranden på St Kitts är bra för bodysurfing medan den karibiska sidan lockar fler familjer. Den sydöstra kust är perfekt för att utforska öde stränder och små vikar, medan Turtle Beach förmodligen den livligaste.

Basseterre är St Kitts kapital, beströs med fin georgiansk arkitektur, en fond av grönskande gröna kullar och urval av eleganta affärer och barer. Sandy Point, öns näst största stad, var centrum för tobak handel i den 17: e talet och det är fascinerande stora tobak lager att besöka. Regnskogen på St Kitts är en ekologisk oas med en rad exotiska blommor och djur och den svårfångade gröna grön markatta. För en tur med en skillnad, ta turen socker tåget till sockerfabriken och hamnen. Volcano vandringar, utflykter katamaran och massor av snorkling är det perfekta sättet att förstå och se mer av de två öarna, Saint Kitts och Nevis. På Nevis, chef för Charlestown, öarnas huvudstad. Georgiska stil byggnader, museer, shopping komplex och hantverksstånd kommer att hålla dig sysselsatt hela dagen. Den Horatio Nelson Museum innehåller den största samlingen av Nelson reliker på västra halvklotet. Den Montpelier Estate är platsen för Nevis “Botaniska Trädgården. Vind genom de sju tunnland trädgårdar och njut av sevärdheterna i den imponerande orkidé terrasser, rosor, kaktusar och över 100 olika arter av palmer.

Läs våra Saint Kitts och Nevis reseguider

Reseguider med sevärdheter, restaurangtips och utflyktsförslag. Sök billigasta resor och hotell i smart sökmotor.

Fakta om Saint Kitts och Nevis:

Väder och prognoser, klimatdata och nederbörd för populära semesterorter, helgdagar, valuta, kartor.

Landets huvudstad:

Stadsguide

Nedan kan du se vilka städer och intressanta platser du kan läsa mer om.