Resotips

Resor till Saint Vincent och Grenadinerna

600 små pärlor stänkte in i Karibiska havet, Windward Islands, inklusive St Vincent och Grenadinerna är belägna norr om Grenada och väster om Barbados .

St Vincent, Young Island, Bequia, Mustique, Canouan, Mayreau, Union Island, Palm Island och Petit St Vincent är största öarna i gruppen, med St Vincent är den största.

Båtluffa semester eller turer är det perfekta sättet att uppleva den härliga Grenadine öarna, med sina långa sandstränder (några svarta, några vita), klarblått vatten, fantastiska undervattens liv och fascinerande historia. Dykare och snorklare kommer att undra varför de inte kom hit tidigare, och andra vattensporter entusiaster kommer inte att bli besviken. Och låt oss inte glömma de rika och berömda som har sina hem på St Vincent. Man vet aldrig, kan du stöta på Mick Jagger eller David Bowie!

Det sägs att de bästa stränderna i Karibien finns på Grenadine ön Canouan, men alla öar har några av de mest slående simning och snorkling områden du någonsin kommer att stöta på.

Palm Island är en exklusiv privat Island Resort med fem stränder runt om ön enbart för användning av gäster som bor på Hotel Palm Island och dess invånare.

Bequia är populär bland yachter folk och stränder växlar mellan klippor och vit sand.

Vita sandstränder och rundade kullar hälsar dig när de kommer till Mustique medan Canouan har en barriärrevet löper längs Atlanten sidan och fantastiska vita sandstränder, strand, som heter Blank och vänskap.

St Vincent har ett stort urval av boende som passar varje budget, från billiga pensionat och lägenheter med självhushåll, till lyxiga all inclusive-hotell orter, perfekt för att besöka familjer, smekmånad eller par som letar efter en idyllisk paus.

Mycket lite av St Vincent är platt som det är en vulkanö. St Vincent sydkusten ståtar vit sand men i allmänhet är mörkare hela ön. Runt Villa i den sydöstra delen av St Vincent, är Villa Beach och Indien Bay, som är mycket populära gyllene sandstränder bra för snorkling. På västra eller “Leeward” sidan av St Vincent, är området läckert grön med svarta sandstränder, som Petit Byahaut stranden. På den östra eller “Windward” sidan av St Vincent kusten är allmänt robust, med fantastisk långa sträckor av svarta sandstrand och krascha surfa. Havet är lugnare på denna sida.

Lokal konst och hantverk, och upptagen färgglada marknadsstånd i Kingstontown marknaden om St Vincent är ett bra ställe att plocka upp souvenir fynd. Chef till västkusten av ön för att förundras över den botaniska trädgården, den äldsta i Västindien, fylld med sällsynta och exotiska växter och blommor. Ta en båtresa från Villa Beach för att besöka Young Island och Rock Fort, där en promenad på cirka 250 steg tar dig till en punkt i en spektakulär utsikt över Grenadinerna, eller besöka Saint Vincent och Grenadinerna National Trust huvudkontor i det gamla Carnegie Public Library, där turer kan tas i allmänhet under veckan.

Läs våra Saint Vincent och Grenadinerna reseguider

Reseguider med sevärdheter, restaurangtips och utflyktsförslag. Sök billigasta resor och hotell i smart sökmotor.

Fakta om Saint Vincent och Grenadinerna:

Väder och prognoser, klimatdata och nederbörd för populära semesterorter, helgdagar, valuta, kartor.

Landets huvudstad:

Stadsguide

Nedan kan du se vilka städer och intressanta platser du kan läsa mer om.