Resotips

Kanada valuta, Dollar

Pengar i Kanada (sedlar och mynt) Den lokala valutan kallas Dollar (CAD). 1 Dollar = 100 cent. Mynt i cirkulation: $1, and $2 5¢, 10¢, 25¢, 50¢ Sedlar i cirkulation: $5, $10, $20, $50, and $100. Bank of Canada

Resor till Kanada

Kanada har en känsla av hem. Oavsett om du väljer att ta en kvällspromenad längs en stads hamn, utforska bergsspåren, eller om du vill gå vilse i den expansiva landsbygden, ger Kanada dig naturens skönhet.

Det är mer än bara resan av en livstid. Det är en upplevelse som kommer att tala till din själ.

Östra Kanada erbjuder besökarna en smak av Europa, men med en nordamerikansk twist. Det internationella samhället är starkt och varierat, så att du kan prova många kulturer med en enkel promenad ner på gatan. Ett besök i Niagara Falls är en av de där måste-göra-sakerna, framför allt eftersom du kommer att vara på ”bättre” sidan av fallen.

Västra Kanada ger dig möjlighet att uppleva naturen. Ta en båttur och se späckhuggare simma bredvid dig. Besök de vackra trädgårdarna i Victoria och klättra sedan för de svåra topparna i Klippiga bergen. En tågresa längs kusten är en oförglömlig upplevelse som är budgetvänlig.

Ge dig av norrut och du kommer att kunna utforska glaciärer, arktiska sjöar och mer robust utforskningsmöjligheter. Glöm inte att beställa poutine minst en gång under resan också.

Kanada är ett av de länder där att vara ”friendly” inte är tillräckligt bra. Det finns en viss storhet att utforska som verkar tom, men i verkligheten fylld med en gästfrihet som alltid är varm och vänlig. Förvandla det till din lekplats och du kommer att ha roligare än du någonsin kunnat föreställa sig.

Läs våra Kanada reseguider

Reseguider med sevärdheter, restaurangtips och utflyktsförslag. Sök billigasta resor och hotell i smart sökmotor.

Fakta om Kanada:

Väder och prognoser, klimatdata och nederbörd för populära semesterorter, helgdagar, valuta, kartor.

Landets huvudstad:

Stadsguide

Nedan kan du se vilka städer och intressanta platser du kan läsa mer om.