Resotips

Mexiko valuta, Peso

Pengar i Mexiko (sedlar och mynt) Den lokala valutan kallas (MXN). 1 Peso = 100 centavos. Mynt i cirkulation: 5¢, 10¢, 20¢, 50¢ centavos $1, $2, $5, $10, $10 pesos Sedlar i cirkulation: $20, $50, $100, $200, $500, $1000 pesos notes. Mexican National Bank

Resor till Mexiko

Resor till Mexiko blir en blandning av karibisk avkoppling och amerikansk spänning. De inbjudande stränderna och kulturella platserna som strålar av tropisk skönhet, solsken året runt och fantastiska allt-i-ett-hotell är idealiska för de som vill roa sig i solen.

Vare sig det handlar om det ljuva livet i Cancun eller att slöa på en strand i Playa del Carmen så finns Mexikos magi närvarande!

Strax nedanför USA och väster om Karibien ligger Mexiko, ett land med skiftande natur, fascinerande städer och några av världens mest älskade kustremsor. Åk till karibiska kusten och utforska de populära semesterorterna Cancun och Playa del Carmen! För att få din beskärda del av kultur och upplevelser ska du åka till Mexico City!

Med tusentals vita sandstränder och ett fantastiskt klimat året runt är Mexikos karibiska kust en underbar destination, det perfekta valet för er nästa solsemester. Alla orter utefter den mexikanska halvön Yucatans ostkust bildar det som kallas för Mayarivieran. Dess breda vita sandstränder bildar en av de vackraste kuststräckorna i världen.

Mexikos karibiska kust med sitt oslagbara klimat och en temperatur på ca 26 grader året runt är en perfekt plats för avkoppling. Mayarivieran är en 80 kilometer lång sträcka med vita sandstränder som då och då bryts av av en klippa, så här kan du vara säker på att ni hittar er strand bland alla andra bågformade stränder.

Vill du semestra på en stillsam ort, rekommenderar vi Tulum, där det finns fantastiska hotell, men fortfarande en prägel av karibisk fiskesamhälle.

Längre norrut ligger Playa del Carmen, en charming stad med en trevlig, avkopplad atmosfär. Här finns också några av de bästa och billigaste restaurangerna utefter rivieran, med färsk fisk, direkt från fiskebåtarna – verkligen en speciell upplevelse!

Från Playa del Carmen är det en kort båtresa ut till den populära ön Cozumel, där ni kan njuta av dykning, snorkling, parasailing och kitesurfing. Och, alldeles utanför Cozumel finns skyddade korallrev, perfekta för er som vill anvanda era dykkunskaper.

Längre norrut, på spetsen av rivieran, ligger kuststräckans största stad, Cancun. Här finns ett häftig nattliv, så är det spänning och nöjen som lockar – då är Cancun rätt ställe att besöka.

Läs våra Mexiko reseguider

Reseguider med sevärdheter, restaurangtips och utflyktsförslag. Sök billigasta resor och hotell i smart sökmotor.

Fakta om Mexiko:

Väder och prognoser, klimatdata och nederbörd för populära semesterorter, helgdagar, valuta, kartor.

Landets huvudstad:

Stadsguide

Nedan kan du se vilka städer och intressanta platser du kan läsa mer om.