Resotips

Resor till Bolivia

Bolivia erbjuder en möjlighet att utforska Anderna. Det må vara en nation helt omgiven av land, en bit in i Sydamerika, med där finns även ruiner från Inkafolket, vackra sjöar, otroliga saltöknar och utvecklade städer, vilka låter dig skapa den perfekta resplanen.

Kulturen i Bolivia är uppdelad i tre distinkta perioder, vilket ger besökare möjligheten att få en inblick i historien genom dräkter, dans och de olika årliga festivalerna. Karnevaler är en av de bästa anledningarna att besöka de olika städerna i Bolivia, men det finns alltid något att värt att fira när man besöker Bolivia.

För de som gillar att utforska så finns det flera världsarv som är öppna för allmänheten. Från naturliga under till uråldriga städer från 1400-talet. I vissa städer kan man gå från kolonialtiden till den moderna bara genom att korsa gatan.

Flera nationalparker låter besökare få en närmre relation till naturen i Bolivia. Maddi National Park, Tunari National Park, naturreservat och andra skyddade naturområden ger möjligheten att vandra i vacker natur med nära inblick i djurlivet och hålla på med fågelskådning. Bolivia har lagar som skänker naturen många av rättigheterna som människor har, vilket betyder att det finns mycket fokus på att bevara och värna om den.

Bolivia är naturligt vackert om du älskar berg. Det är ett äventyr för de som älskar att utforska. Du kan slappna av på det vis som passar dig.

Läs våra Bolivia reseguider

Reseguider med sevärdheter, restaurangtips och utflyktsförslag. Sök billigasta resor och hotell i smart sökmotor.

Fakta om Bolivia:

Väder och prognoser, klimatdata och nederbörd för populära semesterorter, helgdagar, valuta, kartor.

Landets huvudstad:

Stadsguide

Nedan kan du se vilka städer och intressanta platser du kan läsa mer om.