Resotips

Brasilien valuta, Real

Pengar i Brasilien (sedlar och mynt) Den lokala valutan kallas Real (BRL). 1 Real = 100 centavos. Mynt i cirkulation: 1, 5, 10, 25, 50 centavos 1 Real Sedlar i cirkulation: 2, 5, 10, 20, 50 and 100 Real Banco Central do Brasil

Resor till Brasilien

Det är svårt att inte förälska sig i Brasilien. Först har vi kulturen. Den är levande, musikalisk, och full av liv. Du kommer att hitta dig själv bokstavligen dansar på gatorna när du befinner dig njuta av vad det här landet och dess folk har att erbjuda, särskilt om du planerar en resa under Carnaval, landets mest kända firande.

Då har du stränderna. Oavsett om du föredrar det väldiga, folksamlingar, och bekvämligheter som Copacabana erbjuder eller om du vill den tysta ensamheten i Baia do Sancho, hittar du gyllene sand och solsken väntar på dig. Många av stränderna erbjuder året tillgång också.

Det finns också djurlivet i Brasilien för att överväga. Passa på att utforska några av Amazonas, världens största regnskog miljö. Får möta jätte anteaters, sengångare och capybaras. Tour och rese paket inkluderar flodkryssningar, djungel expeditioner och mycket mer. De olika ekosystemen i Brasilien kommer att hjälpa dig att upptäcka ikoniska tukaner, simma med rosa delfiner, eller njuta av en enkel rida längs en stenig klippa.

Solnedgångar i Brasilien verkar gå på för evigt. Soluppgångar är lika spektakulära, förutsatt att du kan få upp till se dem efter åtnjuter pulserande nattliv. Det är en nation där urbana kulturer möter havet tack vare gränslösa stränder, brusande vattenfall och episka äventyr som kommer mersmak.

Oavsett vad din budget kan vara, Brasilien erbjuder en äventyrlig möjlighet som låter dig njuta av en unik upplevelse. Sedan kan du luta dig tillbaka på din favorit strand, ta en caipirinha och låt dagen komma till sin perfekt slut.

Läs våra Brasilien reseguider

Reseguider med sevärdheter, restaurangtips och utflyktsförslag. Sök billigasta resor och hotell i smart sökmotor.

Fakta om Brasilien:

Väder och prognoser, klimatdata och nederbörd för populära semesterorter, helgdagar, valuta, kartor.

Landets huvudstad:

Stadsguide

Nedan kan du se vilka städer och intressanta platser du kan läsa mer om.