Resotips

Resor till Chile

Chile är en av de få sista välbevarade naturliga hemligheterna som vi fortfarande har på vår planet i dag. Du kan hitta rusande floder, skyhöga toppar, och massiva statyer redo för din ankomst just nu. Chile ger dig också tillgång till ett av världens stora mysterier med Påskön och deras massiva moaistatyer.

Det är en av de sista platserna i världen där mänsklig inblandning har förblivit minimal. Det är lika sannolikt att stöta på en flock vilda hästar som det är att hitta ett galleri undangömt i bakre hörnet av en byggnad som erbjuder dig dolda pärlor som bara kan komma från Peru.

Naturliga underverk är lätta att se i Chile med aktiva vulkaner och massiva bergstoppar. Men det finns också en viss skönhet i platser som Torres del Paine National Park, där du kan utforska glaciärer och isberg som ligger bland granitmonoliter.

Eller så kan du uppleva det unika högt belagda ökenlandskap som Chile erbjuder. Samhällen som San Pedro de Atacama låter dig utforska dramatiska landskap, njuta av varma källor, och utforska den lokala kulturen på ett mycket unikt sätt. Surfing, backpacking och andra äventyr är alla tillgängliga, men det finns möjlighet att luta sig tillbaka och koppla av på stranden.

Det finns en viss vinkultur som kan hittas i Peru också, trots att landet ofta beskrivs som ett ”land av ytterligheter.” Det är 4300 kilometer långt, med världens torraste öken och stora glaciärfält, men ändå ger generationsfruktträdgårdar och vingårdar som producerar viner för alla tillfällen eller humör.

Chile må vara Sydamerikas bokstöd, med i genomsnitt bara 175 kilometers bredd, men detta unika är bara en del av dess personlighet. Det är ett land som relaterar till dig, hjälper dig att slappna av och får dig att känna att du är hemma.

Läs våra Chile reseguider

Reseguider med sevärdheter, restaurangtips och utflyktsförslag. Sök billigasta resor och hotell i smart sökmotor.

Fakta om Chile:

Väder och prognoser, klimatdata och nederbörd för populära semesterorter, helgdagar, valuta, kartor.

Landets huvudstad:

Stadsguide

Nedan kan du se vilka städer och intressanta platser du kan läsa mer om.