Resotips

Resor till Colombia

Colombia är ett av de länder som erbjuder besökarna en utmaning. Å ena sidan finns det inte samma turistattraktioner här som du hittar i grannländerna. Utan en 5-stjärnig attraktion kommer du däremot att upptäcka att Colombia erbjuder 5-stjärnig gästfrihet.

Det finns en viss kolonial charm i det här landet som har bevarats i en extraordinär omfattning. En promenad genom den gamla staden Cartagena är tillräckligt för att låta kullerstenar tala om tidigare civilisationer som har kallat detta område hem. I kombination med de äventyr som är lättillgängliga finns det en ikonisk resa som väntar på att planeras i dag.

Om du brukar njuta av ett fint vandringsäventyr, då är en av de högsta topparna i Anderna tillgänglig i Colombia. Det finns många uppstigningar tillgängliga i Natural El Cocuy National Park, medan de som älskar historia kan gå bland Tayrona-ruinerna medan du njuter av vad djungeln har att erbjuda. Dykning, valskådning, och vattensporter finns också att njuta av.

Mysterier kan också hittas i Colombia. Ta San Agustin, till exempel, där det finns mer än 500 gamla statyer i naturlig storlek som är minutiöst skulpterade. Eller den antika staden Ciudad Perdida, vilket kräver en 6-dagars, 44 kilometer lång promenad, men tar dig till hundratals snidade terrasser som kunde ha varit hem till så många som 8000 personer.

En sak är säker: Colombia är ett land som erbjuder olika landskap. Oavsett om du vill sitta vid en fjällsjö eller på en strand dränkt i gyllene ljus hittar du svaret du har letat efter här.

Läs våra Colombia reseguider

Reseguider med sevärdheter, restaurangtips och utflyktsförslag. Sök billigasta resor och hotell i smart sökmotor.

Fakta om Colombia:

Väder och prognoser, klimatdata och nederbörd för populära semesterorter, helgdagar, valuta, kartor.

Landets huvudstad:

Stadsguide

Nedan kan du se vilka städer och intressanta platser du kan läsa mer om.