Resor till Amiens

Du hittar Amiens norr om Paris och det är ett av de samhällen som det har krigats mest om i hela landet. Det började redan på 1200-talet, sedan dess har det blivit rutinmässigt attackerat och erövrat av dem som vill ta kontrollen över regionen. Det var inte först på 1800-talet, när textilindustrin blev världskänd, som saker och ting äntligen började lugna ner sig – fram till världskrigen, förstås. Båda sidor ockuperade den lilla staden flera gånger i båda krigen, det blev nästan utjämnat i slutet av 1945. Chansen att återuppbygga betydde att planer för breda gator, vita stenar och skiffertak kunde skapa ett dominant, men vackert första intryck som var helt oöverträffat i Frankrike.

Den högsta gotiska katedralen finns i Amiens

Om du älskar klassiska gotiska kyrkor, hittar du världens högsta i Amiens. Den blev färdigbyggd 1247 och har otroligt nog överlevt alla konflikter som samhället har blivit utsatt för, utan att behöva några större eftermonteringar eller renoveringar. Det finns ett antal fantastiska skulpturer på fasaden och labyrinten i strukturen är en av de mest kompletta som fortfarande existerar i någon liknande katedral eller kyrka. Platsen är nu ett UNESCO Världsarv.

En annan klassisk byggnad, om än mer modern, är en av de få kvarvarande permanenta cirkusarna som finns i världen idag. Cirque Jules i Amiens är bara 1 av 7 som finns kvar i Frankrike och används fortfarande. Det är en stenstruktur nu, men var ursprungligen en timmerstruktur och byggnaden är väl värd ett besök, även om det inte är någon show just då.

Amiens har en intensiv koppling med Jules Vernes arbeten, då han skrev de flesta av sina mest kända verk när han levde i staden. Han ligger begravd på kyrkogården Madeleine. De tysta områdena reflekteras de många hortillonnages som finns runt om i staden. Dessa små flytande trädgårdar på öar av sumpmark i vattnet skapar underbara möjligheter till fotograferingar och för minnena till Venedig.

En av de högsta byggnaderna i västra Europa finns också i Amiens

Om du vill se en fantastisk utsikt, ta dig då upp till toppen av Perret Tower. Det vetter mot järnvägsstationen och har länge varit en av de högst byggnaderna i västra Europa med sin höjd på 110m. Skyskrapan är fylld av bostäder, så den är inte direkt öppen för allmänheten. Använd din charm för att prata dig upp till taket, du kommer bli belönad för dina ansträngningar. Men försök inte smyga dig upp, för då kan du få ordentliga bekymmer!

En annan imponerande utsikt är Musee de Picardie, som har något fantastiskt att erbjuda. Det är inrymt i en annan empirisk byggnad och det centrala rummet är otroligt och kommer få dig att stå och titta i förundran. Det finns ett antal fantastiska utställningar som tar dig genom medeltida konst, lokala arkeologiska fynd och utställningsföremål, även keramik som är daterat så långt tillbaka som till den Franska revolutionen.

Turistbyrå och -information

Kontaktinformation och information om nationella och lokala turistkontor

Frankrikes turistbyrå

France Tourism Authority WEBSITE FACEBOOK TWITTER YOUTUBE FLICKR INSTAGRAM PINTEREST VIMEO

Touristinformation Amiens

Office du Tourisme Amiens 23 Place Notre Dame 80000 Amiens Tel 33 3 22 71 60 50 Website

Närmaste flygplats / station?

Nedan kan du se vilka terminaler, stationer och flygplatser som är närmast staden om du vill använda kollektivtrafik och flygförbindelser.

Resotips

Hitta de bästa priser för hyrbilar

Hitta de bästa priser för hyrbilar

Om du använder andra transporter kan du i många fall med fördel hyra en bil på plats. Prova en sökning i multisökmotorn som jämför priser från alla större biluthyrningsföretag som Avis, Hertz, Europcar, Sixt och även ett brett utbud av lokala företag i en sökning.

Hyr motorcyklar och skotrar

Sök de bästa erbjudanden för motorcykeluthyrning

Sök efter möjlighet att hyra motorcyklar och skotrar.

Hyr cyklar och elcyklar

Hitta de bästa erbjudandena på cykeluthyrning

Sök möjligheter att hyra cyklar och elcyklar på de populäraste destinationerna.

Karta över staden

Valutakurser, Valutaomvandlare

EUR - Euromedlemsländer
USD
0,9075
GBP
1,1594
DKK
0,1338
SEK
0,0936
NOK
0,0994

Lokal väder

Amiens
mulet
4.6 ° C
6.1 °
3.9 °
93 %
5.7kmh
100 %
fre
5 °
lör
6 °
sön
6 °
mån
8 °
tis
7 °

Frankrike valuta, Euro

Pengar i Frankrike (sedlar och mynt) Den lokale valuta er Euro. 1 Euro = 100 cent. Mynt i cirkulation: 1, 2, 5, 10, 20, 50 cent €1, €2 Sedlar i cirkulation: €5, €10, €20, €50, €100, €200, €500. European Central Bank

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här