Resor till Amman

Med en stark period av ekonomisk tillväxt, är Amman en av höjdpunkterna av städer i Mellanöstern att besöka just nu. Det är inte bara Mellanösterns kultur som du får uppleva med ett besök i denna fantastiska stad. Regionen har varit bosatt sedan 1200-talet f.Kr. och Amman nämns även i den hebreiska bibeln. Romarna hade också kontroll över regionen under en tid och ruinerna av dess byggnader kan också ses. Mycket av turismen till Amman är fokuserad på den gamla staden, där du hittar en otrolig marknad och kung Husseinmoskén. Det finns några andra viktiga platser att se när du besöker Amman också … låt oss ta en titt nedan!

Citadel Hill är en plats du måste besöka

Känd som Jabal al-Qal’a , denna nationella historiska plats är en av världens äldsta kontinuerligt bebodda platser. Det finns befästningsmurar runt området, men experter tror att det finns mycket potential i närområdet för massiva arkeologiska fynd att det alltid verkar finnas viss verksamhet. Födelsen av de tre primära monoteistiska religionerna symboliseras här och Jordaniens arkeologiska museum har några av de bästa artefakterna som har hittats hittills. Herculestemplet på området sägs ha byggts av Marcus Aurelius .

Du kan också njuta av det romerska forumet och den romerska teatern, som är den största teatern i Jordanien . Den rymmer 6000 åskådare och tros ha byggts omkring 150 e.Kr. året. Den används fortfarande i dag för kultur-och sportevenemang . Det finns också ett antal nya moskéer som ger en magnifik blå färg till stadsbilden, medan Abu Darweeshmoskén är rutig i svart och vitt .

Du kan få en smak av västerländsk livstil i  Amman idag

För bara ett årtionde eller två sedan, var livet i Amman mycket annorlunda. En promenad nerför Wakalatgatan skulle ha tagit dig förbi några falafelplatser eller shwarmastånd. Idag kan du hitta massor av amerikanska restauranger, franska bistros och även asiatiska fusionsrestauranger tävlar om dina turistdollar. Lägg till ett McDonalds och TGI Fridays och du har i stort sett allt du vill äta tillgängligt för dig .

För ett land i Mellanöstern, är klädkod och nattliv också mycket mer liberalt än i grannländerna. Kvinnor, till exempel, bär rutinmässigt linnen och korta kjolar. Jag är ledsen grabbar – om du inte har någon på din arm när du vill besöka Abdoun Circle, kommer du att nekas vid dörren. Många klubbar har en strikt policy om att endast par kan komma in. Du kan återhämta dig i stadens köpcentrum, dock, som har fyra våningar av shoppinglycka för din njutning .

Är du redo att besöka Amman? Denna vackra stad har en hel del moderna bekvämligheter att erbjuda dig när du utforskar de antika platser som mänskligheten har kallat hem i tusentals år. Planera din resa i dag och se själv varför Amman skulle kunna kallas en av vaggorna till den moderna mänskligheten.

Turistbyrå och -information

Kontaktinformation och information om nationella och lokala turistkontor

Jordaniens turistbyrå

Jordan Tourism Authority WEBSITE FACEBOOK TWITTER YOUTUBE FLICKR INSTAGRAM PINTEREST

Närmaste flygplats / station?

Nedan kan du se vilka terminaler, stationer och flygplatser som är närmast staden om du vill använda kollektivtrafik och flygförbindelser.

Amman, Queen Alia International Airport

Queen Alia International Airport مطار الملكة علياء الدولي Zizya (Amman) Jordan Airport website IATA: AMM ICAO: OJAI ARRIVALS DEPARTURES Airport Information, Transfer, Hotel, City Guide, Tourist Information Amman Queen Alia International Airport Arrivals powered by Airportia Amman Queen Alia International Airport Departures powered by Airportia

Resotips

Hitta de bästa priser för hyrbilar

Hitta de bästa priser för hyrbilar

Om du använder andra transporter kan du i många fall med fördel hyra en bil på plats. Prova en sökning i multisökmotorn som jämför priser från alla större biluthyrningsföretag som Avis, Hertz, Europcar, Sixt och även ett brett utbud av lokala företag i en sökning.

Hyr motorcyklar och skotrar

Sök de bästa erbjudanden för motorcykeluthyrning

Sök efter möjlighet att hyra motorcyklar och skotrar.

Hyr cyklar och elcyklar

Hitta de bästa erbjudandena på cykeluthyrning

Sök möjligheter att hyra cyklar och elcyklar på de populäraste destinationerna.

Karta över staden

Lokal väder

Amman
dimma
10 ° C
10 °
10 °
87 %
3.1kmh
100 %
lör
14 °
sön
14 °
mån
16 °
tis
17 °
ons
12 °

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här