Resor till Amsterdam

För många är Amsterdam den ultimata platsen för att utforska den inre själen. En del av detta är på grund av det anseende som staden har för att låta, eller åtminstone tillåta, specifika befriande ämnen. En annan del är dock det faktum att denna stad är så tillgänglig och erbjuder många utforskningsmöjligheter. Uppbyggt med hjälp av en serie av kanaler, över 90 öar med över 1.200 broar som utgör staden, vilket ger besökarna möjlighet att utforska med cykel, med båt eller på en rundvandring i deras favoritgrannskap.

Desto mer du utforskar, desto mer förälskad blir du

Fråga vem som helst vad det första är som de planerar att göra i Amsterdam och det finns en god chans att de ska berätta att de vill utforska kanalerna. Amsterdam är en stad som växte till stor rikedom som en central knutpunkt för handeln mellan Indonesien och New York från 1600-talet och framåt. Rika affärsmän och företag byggde upp öarna inom staden och för de arkitektoniska komponenterna hade kostnaderna ingen betydelse. Den gamla stadskärnan i Amsterdam är inte bara en av de största i Europa, utan i hela världen.

Amsterdam har också flera trädgårdar och parker. Att ta en promenad på en varm, solig dag för att lukta på blommorna i dessa grönområden är nog för att någon kvardröjande stress att bara smälta bort. Hösten är en av de bästa tiderna att besöka dessa parker om du kan hantera ett besök eftersom området kommer att vara i full färgprakt, men ändå inte för kallt för att vara alltför besvärande. Glöm inte att besöka den flytande blomstermarknaden och om du råkar bli lite frusen, ett besök på Hortus Botanicus växthus kommer värma upp dig!

När natten börjar falla över denna stad, förändras utforskningsmöjligheterna från att se strukturen av staden till att finna hjärtat av den. Levande musik frodas i Amsterdam och det finns alltid en show att fånga någonstans. Från en kvartersmötesplats till Stadsschouwburg eller Kungliga Concertgebouw, kan du alltid hitta en biljett tack vare sista minuten biljettbutiken. Den ligger på Leidseplein, och du kan välja en show för upp till halva priset iblande.

Amsterdams museer erbjuder något för alla

En av de mest förbisedda särdragen på ett besök i Amsterdam är de museer som finns där. Det finns fyra spektakulära alternativ som du kan välja :

  • Anne Franks hus: En av Amsterdams mest berömda invånare gömde sig i staden i två år under andra världskriget . En bokhylla gömde ingången till delen av huset där hon bodde under denna tid tills dess att gömstället förråddes i augusti 1944. I dag är museet en allvarsam påminnelse om denna epok i världshistorien med föremål utställda från den tiden. Du kan också se Annes originaldagbok.
  • Rijksmuseum : Har just avslutat en tio år lång restaurering, detta museum är en av de vackraste i Amsterdam. Det är passande eftersom det också värd några av de vackraste verken du hittar i staden! Den har konstverk från några av de mest berömda holländska konstnärerna i historien, samt skulpturer och arkitektoniska artefakter som hjälper till att berätta om 800 år av detta lands historia. För en Amsterdamskruvning, kan du också se en omfattande samling av asiatisk konst.
  • Stedelijk Museum : Grundades ursprungligen 1895, detta museum genomgick också nyligen en omfattande renovering för att uppgradera sina anläggningar. Du hittar fokus på samtidskonst här i detta museum , innovativa konstnärliga utrymmen, och gruppresor som kan hjälpa dig att lära känna de artister som är utställda. Ta dig lite tid att ta in den fantastiska utsikten som presenterar sig på alla nivåer i denna unika museum.
  • Van Gogh-museet : Ett annan berömt museum i Amsterdam är Vincent Van Gogh, en av de mest populära museerna i världen idag. Det är värd till den mest omfattande samling av konstverk från denna berömda konstnär, med över 1.400 utställda föremål. Detta antal inkluderar cirka 700 brev som han skrev under sin livstid. Det grundades 1973, workshops finns här varje fredag ​​då museet håller öppet sent och artister fyller de öppna ytorna.

Oavsett om du valt att bara besöka ett av dessa museer eller om du försöker besöka alla fyra på en gång, se till att varva ner din dag av museiutforskning med en holländsk öl, kanske på De Prael. Det är det passande slutet på en underbar dag i denna stad.

Det fins over 6.500 monument at se i Amsetrdam

Från de många kyrkor till den spektakulära utsikten, det finns nästan alltid något nytt att se och göra i Amsterdam. Det beror på att det finns över 6500 olika monument att utforska inom stadens gränser. Du har sett många av dem när du besöker de presenterade museerna eller tagit en kanaltur. Nu har du möjlighet att besöka Magna Plaza, de Bijenkorf, liksom Nieuwmarkt, eller Jordaan stadsdelarna. Var och en har något unikt att erbjuda i form av att riktigt uppleva hur livet i Amsterdam är.

När du är klar med utforskandet av dessa sevärdheter , glöm inte det faktum att denna stad är en av världens Mecka för shoppingvariation. Kommersialism och handel har alltid varit grunden för denna stad, och du kommer att upptäcka att en kärlek till själva processen för detaljhandeln finns i varje butik. Antikviteter, shabby chic, loppmarknader, och dina typiska shoppingerfarenheter som du hittar i en modern stad är alla tillgängliga här. Glöm inte att plocka upp en souvenir till någon du älskar!

Vare sig du besöker Amsterdam för bara några timmar eller om du planerar att vara i staden för ett par dagar , kan du uppleva den välkomnande kulturen i denna stad för dig själv. Med något nytt att göra eller lära sig varje dag, ser du att den här staden engagerar dig på ett helt unikt sätt. Amsterdam har allt som behövs för att behaga dig , oavsett anledningen till ditt besök!

Turistbyrå och -information

Kontaktinformation och information om nationella och lokala turistkontor

Nederländernas (Hollands) turistbyrå

Holland Tourism Authority Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen PO Box 63470 2502 JL The Hague WEBSITE FACEBOOK TWITTER YOUTUBE FLICKR INSTAGRAM PINTEREST VIMEO

Turistinformation Amsterdam

Amsterdam Tourist information office Stationsplein 10 1012 AB Amsterdam Tel.: +31 20 702 6000 www.iamsterdam.com

Närmaste flygplats / station?

Nedan kan du se vilka terminaler, stationer och flygplatser som är närmast staden om du vill använda kollektivtrafik och flygförbindelser.

Amsterdam Airport Schiphol

Amsterdam Airport Schiphol / Schiphol Airport Koninklijke Luchthaven Schiphol Amsterdam Netherlands Airport website IATA: AMS ICAO: EHAM ARRIVALS DEPARTURES Airport Information, Transfer, Hotel, City Guide, Tourist Information Amsterdam Schiphol Airport Arrivals powered by Airportia Amsterdam Schiphol Airport Departures powered by Airportia

NS Amsterdam

NS Amsterdam Amsterdam Central Train Station Netherlands Station Information, Transfer, Hotel, City Guide, Tourist Information

Resotips

Hitta de bästa priser för hyrbilar

Hitta de bästa priser för hyrbilar

Om du använder andra transporter kan du i många fall med fördel hyra en bil på plats. Prova en sökning i multisökmotorn som jämför priser från alla större biluthyrningsföretag som Avis, Hertz, Europcar, Sixt och även ett brett utbud av lokala företag i en sökning.

Hyr motorcyklar och skotrar

Sök de bästa erbjudanden för motorcykeluthyrning

Sök efter möjlighet att hyra motorcyklar och skotrar.

Hyr cyklar och elcyklar

Hitta de bästa erbjudandena på cykeluthyrning

Sök möjligheter att hyra cyklar och elcyklar på de populäraste destinationerna.

Karta över staden

Valutakurser, Valutaomvandlare

EUR - Euromedlemsländer
USD
0,9075
EUR
1,0000
SEK
0,0936
NOK
0,0994
DKK
0,1338

Lokal väder

Amsterdam
dimma
2.2 ° C
3.3 °
0.6 °
93 %
3.6kmh
40 %
ons
3 °
tor
5 °
fre
9 °
lör
8 °
sön
8 °

Nederländerna valuta, Euro

Pengar i Nederländerna (sedlar och mynt) Den lokale valuta er Euro. 1 Euro = 100 cent. Mynt i cirkulation: 1, 2, 5, 10, 20, 50 cent €1, €2 Sedlar i cirkulation: €5, €10, €20, €50, €100, €200, €500. European Central Bank

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här