Resor till Andorra La Vella

Belägen högt upp i Pyrenéerna, Andorra La Vella är den högsta huvudstaden i Europa och en ställe att åka skidor när säsongen är rätt. Det är också en stad som har en härlig blandning av forntid och moderna bekvämligheter som gör det till den perfekta platsen för ett besök nästan när som helst på året. Du kan hitta en betoning på möbler eller kanske konjak under ett besök, men också en hel del charm i detta, den enda verkliga staden i detta furstendöme, även om det finns flera byar. 80% av BNP i Andorra kommer från turism och om du planerar ett besök här snart, kommer du att bli en av 10 miljoner andra som besöker Andorra La Vella varje år. Här är en titt på några av de bästa sakerna att göra under ditt kommande besök på denna plats!

Upplev Livet På Casa de la Vall

Andorra La Vella har bara en rättssal som betjänar hela kommunen och den kan hittas på Casa de la Vall. Den byggdes ursprungligen i slutet av 1500-talet för en av de rikaste familjerna i området, men den användes som parlamentsbyggnad för Andorra sedan början av 1700-talet. Ta dig en stund för att se Sala del Consell för en av de coolaste regeringskamrarna du kommer att se i världen.

När du har sett hjärtat av Andorra från ett administrativt perspektiv, bör nästa stopp bli Folkets torg. Detta är unikt eftersom det är ett torg som ligger på markplan! Det ligger faktiskt på taket  av ett av regeringens kontorsbyggnader. Du får en fantastisk utsikt över hela dalen där uppe och det är en speciellt trevlig plats att vara på kvällen.

Spetsa din dag med ett besök på Santa Coloma kyrkan. Det är Andorras äldsta kyrka och det finns bevis på att den användes för dyrkan så tidigt som det 9: e århundradet. Den har ett högt stentorn som gör att du får en bra bild av den omgivande dalen också.

Vad Säger Du Om En Underbar Plats Att Äta På?

Om du letar efter en kvalitetsbergsmåltid, då vill du ta dig till Borda Estevet. Den har en rolig meny som har en twist mot katalansk smak. Vi rekommenderar starkt att beställa en av deras köttalternativ som kommer ut het på en varm bit skiffer. Det finns också ett antal utmärkta kvalitetslikörer att njuta av till din måltid också. Du kommer också att kunna gå hem och berätta för alla dina vänner att du hade en måltid tillagad av en av vinnarna av Golden Cock Award!

Om du försöker att äta ute på en budget, finns det en utmärkt cafeteria på översta våningen i Pyrenéernavaruhuset som kommer att överraska dig för kvaliteten på maten till ett rimligt pris. Det är en buffé, så du kommer inte att få enastående bordsservering, men du kan få en stor sallad eller dagens rätt och lämna stället nöjd.

Reser du till Andorra La Vella snart? Dessa väsentligheter kommer att hjälpa dig att komplettera din resa så att du kan maximera din tid där! Ta dig till bergen och utforska denna plats i dag!

Turistbyrå och -information

Kontaktinformation och information om nationella och lokala turistkontor

Andorras turistbyrå

Andorra Tourism Authority WEBSITE FACEBOOK TWITTER YOUTUBE GOOGLE+

Närmaste flygplats / station?

Nedan kan du se vilka terminaler, stationer och flygplatser som är närmast staden om du vill använda kollektivtrafik och flygförbindelser.

Girona – Costa Brava Airport

Girona – Costa Brava Airport Aeropuerto de Gerona-Costa Brava Girona Spain Airport website IATA: GRO ICAO: LEGE ARRIVALS DEPARTURES Airport Information, Transfer, Hotel, City Guide, Tourist Information Girona Costa Brava Airport Arrivals powered by Airportia Girona Costa Brava Airport Departures powered by Airportia

Toulouse – Blagnac Airport

Toulouse – Blagnac Airport Aéroport de Toulouse–Blagnac Toulouse France Airport website IATA: TLS ICAO: LFBO ARRIVALS DEPARTURES Airport Information, Transfer, Hotel, City Guide, Tourist Information Toulouse Blagnac Airport Arrivals powered by Airportia Toulouse Blagnac Airport Departures powered by Airportia

Resotips

Hitta de bästa priser för hyrbilar

Hitta de bästa priser för hyrbilar

Om du använder andra transporter kan du i många fall med fördel hyra en bil på plats. Prova en sökning i multisökmotorn som jämför priser från alla större biluthyrningsföretag som Avis, Hertz, Europcar, Sixt och även ett brett utbud av lokala företag i en sökning.

Hyr motorcyklar och skotrar

Sök de bästa erbjudanden för motorcykeluthyrning

Sök efter möjlighet att hyra motorcyklar och skotrar.

Hyr cyklar och elcyklar

Hitta de bästa erbjudandena på cykeluthyrning

Sök möjligheter att hyra cyklar och elcyklar på de populäraste destinationerna.

Karta över staden

Valutakurser, Valutaomvandlare

EUR - Euromedlemsländer
USD
0,9112
GBP
1,1201
DKK
0,1339
SEK
0,0920
NOK
0,0998

Lokal väder

Andorra la Vella
molnigt
8 ° C
10 °
4.4 °
47 %
0.7kmh
64 %
mån
7 °
tis
7 °
ons
8 °
tor
8 °
fre
8 °

Andorra valuta, Euro

Pengar i Andorra (sedlar och mynt) Den lokale valuta er Euro. 1 Euro = 100 cent. Mynt i cirkulation: 1, 2, 5, 10, 20, 50 cent €1, €2 Sedlar i cirkulation: €5, €10, €20, €50, €100, €200, €500. European Central Bank

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här