Resor till Arad

Arad delar namn med andra samhällen runt om i världen, men den rumänska staden har en alldeles egen karaktär. Den nämndes först på 1000-talet, och den är en av de industriella naven i landet och ligger nära den ungerska gränsen. Det är inte den mest populära turistmålet, men det är din vinst och deras förlust, eftersom det finns ett antal intressanta utforskningssmöjligheter för dig att njuta av.

Om du är redo att gå utanför de kända rutterna i Europa ett par dagar för att utforska något nytt och spännande, då är Arad platsen att resa till. Om dina planer inkulderar Arad snart, här är några idéer att överväga att lägga till din resa så att du kan njuta av alla de väsentligheter som staden har att erbjuda.

Förlikningsparken är Bara ett Stopp på Resan

Istället för bara en standardpark, är Förlikningsparken en monumentpark som rymmer två otroliga statyer. Den första, som kallas Frihetsgudinnan, uppfördes i slutet av 1800-talet för att hedra 13 ungerska generaler som avrättades när de stod upp för självständighet. Den andra, som är en Triumfbåge, byggdes för bara ett decennium sedan för att minnas de rumäner som dödades i kampen för samma självständighet.

När du reser genom historien om Arad, är nästa stopp på arkeologiska och historiska museet en logisk uppföljning. Även om museet är ganska blygsamt jämfört med några av sina motsvarigheter, erbjuder det en autentisk titt på de komplexa grunder som staden är byggd på – inklusive de år av osmanskt styre.

Ett sista stopp är i allmänhet vid Rådhuset, en U-formad byggnad som byggdes 1876. Det finns en stor klocka som pryder toppen av byggnaden som köptes från Schweiz två år efter byggnadens färdigställande. Det är lätt den mest imponerande byggnaden i Arad.

Njut av en Sval Sommarfläkt en Varm Kväll

För en smak av det lokala köket på en varm kväll, erbjuder Perla Muresului en terrass precis vid floden. Mycket av menyn är baserad på traditionella rumänska rätter som har lite av en exklusiv stil på dem, men utan gourmetstorlekar eller -priser. Det är en festlig miljö som erbjuder en avslappnad, avslappnad upplevelse som är ganska trevlig.

För att avsluta din resa till Arad, förtjänar en varm dag en svalkande upplevelse och det är precis vad du får på Neptunus Water Park. Poolerna där är rena, området är utbrett, och det är det perfekta stället att komma med griniga barn tack vare de mindre barnpoolerna. Det finns också en trevlig varmvattenpool som är ganska populär i området.

Är du redo att uppleva det bästa av det som Arad har att erbjuda? Inkludera dessa idéer för att fylla ut din resplan och du ska vara säker på att ha en bra semester i denna fantastiska stad!

Turistbyrå och -information

Kontaktinformation och information om nationella och lokala turistkontor

Rumäniens turistbyrå

Romania Tourism Authority WEBSITE FACEBOOK TWITTER YOUTUBE FLICKR INSTAGRAM PINTEREST VIMEO

Närmaste flygplats / station?

Nedan kan du se vilka terminaler, stationer och flygplatser som är närmast staden om du vill använda kollektivtrafik och flygförbindelser.

Timișoara Traian Vuia International Airport

Timișoara Traian Vuia International Airport Aeroportul Internațional „Traian Vuia” Timișoara Timișoara Romania Airport website IATA: TSR ICAO: LRTR ARRIVALS DEPARTURES Airport Information, Transfer, Hotel, City Guide, Tourist Information Timisoara Traian Vuia International Airport Arrivals powered by Airportia Timisoara Traian Vuia International Airport Departures powered by Airportia

Resotips

Hitta de bästa priser för hyrbilar

Hitta de bästa priser för hyrbilar

Om du använder andra transporter kan du i många fall med fördel hyra en bil på plats. Prova en sökning i multisökmotorn som jämför priser från alla större biluthyrningsföretag som Avis, Hertz, Europcar, Sixt och även ett brett utbud av lokala företag i en sökning.

Hyr motorcyklar och skotrar

Sök de bästa erbjudanden för motorcykeluthyrning

Sök efter möjlighet att hyra motorcyklar och skotrar.

Hyr cyklar och elcyklar

Hitta de bästa erbjudandena på cykeluthyrning

Sök möjligheter att hyra cyklar och elcyklar på de populäraste destinationerna.

Karta över staden

Valutakurser, Valutaomvandlare

RON - Rumänska (nytt) leu
EUR
4,7632
GBP
5,5223
DKK
0,6374
SEK
0,4456
NOK
0,4734

Lokal väder

Arad
mulet
17.4 ° C
19 °
16 °
52 %
3.1kmh
98 %
sön
14 °
mån
16 °
tis
15 °
ons
14 °
tor
13 °

Rumänien valuta, Leu

Pengar i Rumänien (sedlar och mynt) Den lokala valutan kallas Leu (RON). 1 Leu = 100 bani. Mynt i cirkulation: 1 ban, 5, 10 and 50 bani Sedlar i cirkulation: 1 leu, 5, 10, 50, 100, 200 and 500 lei National Bank of Romania

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här