Gå till: Om, Hotell, Transport, Sevärdheter, Stadskarta, Information, Väder, SoMe, Priser eller sök i världen - ange ord eller del av ett ord

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

#Arusha

Tanzania

#Tanzania Resor till Tanzania Tanzania är en av de bästa nationerna att uppleva Afrikas vildmark. Det är vidsträckta vildmarksområden med nationalparker, strövande djurbesättningar och det högsta berget på kontinenten. Du hittar arabiska och europeiska influenser inom kulturen, som har moderna stadscentra att...

Jämför priser för resor och boende

Bara ett klick - prova multisökmotorn för de billigaste resorna och vistelserna, sök motorn på mer än 700 olika webbplatser för att hitta de billigaste erbjudandena.

Sevärdheter i video

Få reseinspiration i video om destinationen

Visit Arusha

Beläget i norra höglandet i Tanzania under Mt. Meru och Mount Kilimanjaro, Arusha är landets safarihuvudstad. Gäster som går ut på den populära norra safarikretsen stannar alla i “Genève i Afrika” för att förbereda sig för sina resor in i den afrikanska bushen.

Den dramatiska kratern Mt. Meru står ovanför staden som en majestätisk vaktpost, det är krater strödda med tjocka moln, det är sluttningar mörkt med grön skog. Arushas idealiska läge nära de stora nationalparkerna och dess höglandsmiljö gör det till en fridfull avkopplande idyll innan en spännande resa börjar.

Arusha byggdes av tyskarna som ett centrum för administration i kolonialadministrationen i början av 1900-talet och var en sömnig stad med ett garnison stationerat vid den gamla boma och några butiker runt en gräsbevuxen rondell. Arusha är idag en av landets mest välmående städer från dess bakvattenstatus bland jordbruksmarkerna och plantagerna i norra Tanzania.

Arusha är ett stort internationellt diplomatiskt nav. Staden är värd och anses vara de facto-huvudstaden i det östafrikanska samhället. Sedan 1994 har staden också varit värd för International Criminal Tribunal för Rwanda. Det är en mångkulturell stad med en majoritet av Tanzanianska befolkningar med blandade bakgrunder: Native Bantu, Arab-Tanzanian och Indo-Tanzanian befolkning plus liten vit europeisk och vit amerikansk minoritetsbefolkning. Arushan-folkets religioner är kristna, judiska, muslimska och hinduiska.

Den nuvarande platsen för Arusha bosattes först på 1830-talet av den agro-pastorala Arusha Maasai från Arusha Chini-samhället söder om Mount Kilimanjaro. De bytte spannmål, honung, öl och tobak med den pastorala Kisongo Maasai i utbyte mot boskap, mjölk, kött och skinn. Efterfrågan på Arushas mat ökade markant på 1860-talet, eftersom handelsvägen i Pangani Valley utvidgades genom Old Moshi, Arusha och så småningom till västra Kenya. Även om det ännu inte var en stad, var det ett regionalt centrum och hade ett antal urbana detaljer.

Trots sin närhet till ekvatorn håller Arushas höjd på 1400 meter (4600 fot) på de södra sluttningarna av Mount Meru temperaturerna relativt låga och lindrar luftfuktigheten. Kall torr luft förekommer stora delar av året. Temperaturen ligger mellan 13 och 30 grader Celsius med ett genomsnitt på cirka 25 grader.

 

Sevärdheter och turer

Få en lokal guide för en personlig stadstur eller bli inspirerad av vårt partnerprogram med attraktioner och stadsturer.

Se de många erbjudandena

Hitta boende

Hotell eller lägenhet? Vilka är de bästa hotellen? och var kan jag hitta de bästa erbjudandena? Hitta inspiration om var du kan bo i ett urval av de bästa och rekommenderade hotellen och lägenheterna. Hotellrecensioner uppdateras av TrustYou kundrecensioner.

Karta och avstånd

Kontrollera Google-kartan om du vill veta vart du ska gå och beräkna avstånd eller få vägbeskrivningar.

Lokal information

När du besöker staden, dra nytta av den lokala turistinformationen, där du kan få gratis och professionell hjälp med att planera vad du ska se och göra på semester. På turistbyrån kan du också få ett brett utbud av broschyrer och kartor över staden och regionen gratis.

Nästa avsnitt ger mer lokal information om staden.

 

Tanzanias turistbyrå

#Touristboard Tanzania Tourism Authority Utalii House – Laibon street/Ali Hassan Mwinyi Road P.O.Box 2485 Dar es Salaam, Tanzania. T: +255 22 2664878/9 Social Media WEBSITE FACEBOOK TWITTER YOUTUBE FLICKR INSTAGRAM PINTEREST VIMEO #Tanzania #visitTanzania #iTanzania #touristinformation #touristoffice #touristboard

Närmaste terminaler till staden

Här kan du se vilka terminaler som är närmast din destination

Hyr din transport

Semester med "egen" transport är lätt att ordna och kan i många fall visa sig vara den billigaste lösningen.

Hyra en bil

Hitta de bästa priserna på biluthyrning med vår partnermotor som söker mellan både internationella och lokala biluthyrningstjänster, sök bland alla större uthyrningsföretag

Bra att veta

Nedan hittar du länkar till bra att veta när du är på semester.

Väder och prognos

Här kan du se det aktuella vädret och väderprognosen för de kommande dagarna.

Tanzania
mulet
27.9 ° C
27.9 °
27.9 °
53 %
2.1kmh
100 %
tor
32 °
fre
27 °
lör
25 °
sön
26 °
mån
30 °

+ Information

Nedan finns bonusinformation om destinationen och du kan se och betygsätta destinationen i avsnittet om besökarnas betyg

Länkar till sociala medier

Topp 10 populära hashtags på våra webbplatser:

#Resor #Flyg #Flygresor #Hotell #Travelblog #Guide #Hotelsok #Apartment #Tågresor #Flygsok

Mer populära hashtags är:

#Tanzania #Arusha #iArusha #visitArusha #touristinformation #sights #bestsights #sightseeing #vacation

Besökares recensioner

Nedan kan du se recensioner och reaktioner från andra besökare om staden, och du kan själv betygsätta staden. Du är välkommen att lägga till intressanta platser eller bra eller dåliga upplevelser av ditt besök.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Arusha
Average rating:  
 0 reviews

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här