Resotips

Resor till Hong Kong

Ett kalejdoskop av färger möter dig när du kommer på din semester. Hongkong är en livlig och pulserande tidigare brittisk koloni och en fantastisk plats att uppleva en semester i Kina.

Bege dig till hamnen och ta in den bedövande utsikt över Hong Kongs berömda silhuett. En semester i Hongkong skulle inte vara komplett utan en tur på Star Ferry till livliga Kowloon med dess parker och butiker. Ta en oförglömlig resa på allvar trotsar Peak Tram till toppen av Victoria Peak med fantastisk utsikt över hela området på din Hongkong semester.

Om du gillar shopping, så hittar du en shoppare paradis i Hong Kong. Semestrar här kan se dig förhandlingar för fantastiska erbjudanden på marknaden, surfa på high end köpcentra, och att hitta en ändlös urval av elektronik, kläder, skor och smycken välja mellan. Pruta på starkt lysande Temple Street Night marknader för souvenirer som är riktigt billigt. Hongkong semester är också känd för god mat, och du kan gå till restauranger eller gatustånd att prova det lokala dim sum, skaldjur och stekt kött.

Om du planerar en familjesemester Hongkong har massor av sevärdheter att underhålla barn i alla åldrar. Ha en kul dag på Hong Kong Disneyland, eller chef för populära Ocean Park med dess berg-och dalbanor, akvarier och några av Asiens mest sällsynta djur. Hyr en båt skräp och segla med vänner, eller tillbringa en avkopplande dag på den vackra stranden i Repulse Bay på din semester till Hong Kong. Om du gillar en vibration på din semester, har Hongkongs Happy Valley banan två gånger i veckan hästkapplöpning mellan september och juni.

Läs våra Hong Kong reseguider

Reseguider med sevärdheter, restaurangtips och utflyktsförslag. Sök billigasta resor och hotell i smart sökmotor.

Fakta om Hong Kong:

Väder och prognoser, klimatdata och nederbörd för populära semesterorter, helgdagar, valuta, kartor.

Stadsguide

Nedan kan du se vilka städer och intressanta platser du kan läsa mer om.