Resotips

Kina valuta, Yuan Renminbi

Pengar i Kina (sedlar och mynt) Den lokala valutan kallas Yuan Renminbi (CNY). 1 Renminbi = 100 fen.

Resor till Kina

Som den mest folkrika nationen på vår planet erbjuder Kina möjligheter som är för många för att räkna upp individuellt. Det är en plats där du kan få en inblick i vår framtid men också gräva i det förflutna på din fritid. Du kan njuta av moderna städer, avslappnad landsbygdsmiljö och unika kulturella eller historiska platser.

Kina är också världens äldsta kontinuerliga civilisation. Det är en stor nation som känns som om du har rullat ihop flera länder inom en gräns. Detta innebär att du har möjlighet att följa den gamla Sidenvägen, ta en vandring upp till ett bergs basläger, eller njuta av vad de moderna städerna har att erbjuda.

Inget besök i Kina är komplett om tid inte har spenderatss på kinesiska muren. Du kan besöka den på egen hand eller genom en organiserad tur. Vissa delar av muren har blivit helt återställda, medan andra fortfarande är i sitt naturliga tillstånd. Trädgårdar, tempel och andra landskap erbjuds i stort överflöd också.

Om du letar efter ett bekvämt sätt att njuta av Kina, överväga att ansluta en turistgrupp eller skapa en planerad rutt innan du går. Resor under högtiderna i Kina kan vara mycket upptagna.

Mångfalden som du hittar i Kina är unik i världen i dag. Oavsett om du är en äventyrare, en cyklist, en backpacker, eller om du bara älskar ett bra museum finns det tillräckligt för att hitta här som du kan fylla en livstid av resor och du kommer ändå aldrig att kunna se allt. Låt resan tar dig till Kina och det är ett äventyr som du aldrig vill avsluta.

Läs våra Kina reseguider

Reseguider med sevärdheter, restaurangtips och utflyktsförslag. Sök billigasta resor och hotell i smart sökmotor.

Fakta om Kina:

Väder och prognoser, klimatdata och nederbörd för populära semesterorter, helgdagar, valuta, kartor.

Landets huvudstad:

Stadsguide

Nedan kan du se vilka städer och intressanta platser du kan läsa mer om.