Resotips

Resor till Afghanistan

Den Islamiska republiken Afghanistan har länge legat i ett strategiskt läge i Asien. Som en del av Sidenvägen hjälpte detta till för att få den att bli en varierad region som hade åtkomst till några av de största civilisationerna i världen under dess storhet. Sedan dess användning som en politisk schackpjäs mellan Kolonialindien och Ryssland har landet dock varit med om många umbäranden under förra seklet.

Innan man planerar en tripp till Afghanistan bör man se över den nuvarande politiska situationen. Var beredd på att utöva bästa säkerhetspraxis för krigszoner.

Det går inte förneka de vackra bildvävnaderna som Afghanistans berg kan skapa. Hela landet är ganska bergigt, men Hindu Kush-bergskedjan är speciellt imponerande. Håll dig fokuserad på korridoren runt Wakhan för den bästa upplevelsen, speciellt om du föredrar landsbygdsäventyr.

Afghanistans kultur är ganska utarbetad och komplicerad. Att uppleva den kan vara ett livsomställande äventyr. Försök att besöka National Museum, som ligger i Kabul, för att fördjupa dig i detta unika perspektiv på livet.

Det finns flera researrangörer som arbetar inom landet, och som erbjuder turer i de mest säkra områdena av Afghanistan. Leta efter skidturer, stadsturer och besök på historiska platser för att få ut det bästa värdet. Flera världsarv är möjliga, inklusive Minareten i Jam.

Afghanistan må ha sett generationer av politisk oro, men kulturen har förblivit trogen sig självt genom denna period. Planera noggrannt, använd allmän vett och sans så du kan komma att glädjas åt en unik resa i detta historiskt inflytelserika land.

Läs våra Afghanistan reseguider

Reseguider med sevärdheter, restaurangtips och utflyktsförslag. Sök billigasta resor och hotell i smart sökmotor.

Fakta om Afghanistan:

Väder och prognoser, klimatdata och nederbörd för populära semesterorter, helgdagar, valuta, kartor.

Landets huvudstad:

Stadsguide

Nedan kan du se vilka städer och intressanta platser du kan läsa mer om.