Resotips

Resor till Bangladesh

Folkrepubliken Bangladesh må vara ett av de mindre länderna i världen, men ligger bland topp 10 i befolkningsmängd. Det är en plats på vilken naturliga underverk ligger runt varje hörn, med fantastiska vyer för de som tar chansen att kolla sig omkring. Här finns världens största delta, den största mangroveskogen och så den utrotningshotade bengaliska tigern.

Det är dock bara början. Territoriet till havs inom bengaliska viken är nästan lika stort som det på land. Det finns massa öar man kan ta sig till, möjligheter att dyka i makalösa korallrev och massa annan aktivitet till havs. Se till att ni inte missar Cox’s Bazar Beach medan ni är på vistelse utmed kusten. Stranden är nog världens bästa, med sina 120 km är det världens längsta sammanhängde havsstrand. Vid lågvatten kan den bli hela 400 km.

Semestern i Bangladesh kan man anpassa till hur enkel eller komplex man vill än att den ska vara. Ni kan kolla på historiska moskéer, besöka arkeologiska utgrävningar, titta på monument, vandra genom skogar eller ligga och jäsa lite under solen på stranden. Turer på floder, åka yacht, surfing och mete är andra möjligheter.

Men den finaste skatten i Bangladesh är folket. Folk som vill lära känna dig, utveckla relationer och vara vänskapliga medan du är på besök. Förbered dig på att få många frågor bara för att de är så trevliga.

Även om Bangladesh inte alltid är folks förstaval, så kanske det borde vara. Det finns otroliga möjligheter att utforska och man kan inte stå emot att le under stora delar av sitt besök i detta unika land med sin mycket unika kultur.

Läs våra Bangladesh reseguider

Reseguider med sevärdheter, restaurangtips och utflyktsförslag. Sök billigasta resor och hotell i smart sökmotor.

Fakta om Bangladesh:

Väder och prognoser, klimatdata och nederbörd för populära semesterorter, helgdagar, valuta, kartor.

Landets huvudstad:

Stadsguide

Nedan kan du se vilka städer och intressanta platser du kan läsa mer om.