Resotips

Resor till Bhutan

Konungariket Bhutan hittar man i södra Asien och det gränsar till Tibet och Indien. Det ligger på en attraktiv plats i östra Himalaya, vilket gör det till en äventyrares paradis.

Kanske då området aldrig varit koloniserat så känns det som att folket där har en mycket stark och egen själ. Även om det finns subtropiska slätter i Bhutan är det som lockar flest utifrån de många bergstopparna i Himalaya, varav flera stycken går över 7000m.

Det som gör semestern i det här landet så unik är att att Bhutans turismråd drivs med hjälp av en daglig taxa. Alla besökare, förutom de från länderna intill, måste betala den här dagliga taxan under sitt besök. Tillbaka får man alla måltider, man får licenserade guidade turer under hela sitt besök. Man får även transport betalat, campingutrustning och åtminstone 3-stjärningt boende.

Du kan även välja att uppgradera i vissa områden mot en högre kostnad. När man besöker Bhutan hjälper man till att minska fattigdom och förse folk med utbildning och sjukvård, för en del av avgiften går till det. Men du får också njuta av några av de mest unika landskap på hela planeten.

Om din grej inte är att klättra på berg, testa vandring genom någon av de fyra nationalparkerna. Det finns också ett halvdussin fristäder för djurliv och naturreservat som man kan vandra igenom. Det finns en stor flora och fauna att förundras över medan du tar in landet.

Alla besök måste ha betalat innan ankomst för att man ska få visum. Att resa till Bhutan kräver lite planering, med det finns inte heller så många lika givande resmål heller.

Läs våra Bhutan reseguider

Reseguider med sevärdheter, restaurangtips och utflyktsförslag. Sök billigasta resor och hotell i smart sökmotor.

Fakta om Bhutan:

Väder och prognoser, klimatdata och nederbörd för populära semesterorter, helgdagar, valuta, kartor.

Landets huvudstad:

Stadsguide

Nedan kan du se vilka städer och intressanta platser du kan läsa mer om.